Om forfatteren

Allan Linneberg

Forskingsleder, overlæge, professor, Forskningscenter for Forebyggelse og Sundhed, Region Hovedstaden

Jeg blogger om nyheder indenfor sygdomsårsager og forebyggelse.
Jeg har en særlig interesse for overfølsomhedssygdomme, men alle sygdomme og forståelsen af deres forekomst og mekanismer interesserer mig.
Overlæge ved Forskningscenter for Forebyggelse og Sundhed samt klinisk professor i epidemiologi ved Rigshospitalet og Københavns Universitet.
Jeg har arbejdet med epidemiologisk forskning siden 1996 og forsket i sygdomsårsager indenfor livsstil, miljø, genetik og andre biomarkører. 

Forskerne formidler

Forskerne formidler

Videnskab.dk udgiver både artikler skrevet af journalister og forskere. Når forskere står bag, er artiklerne mærket op som ’Forskerne formidler’. Forskerartikler bliver udgivet takket være støtte fra vores partnere: Lundbeckfonden, Danmarks Grundforskningsfond, Aalborg Universitet, Roskilde Universitet, Syddansk Universitet og Region Hovedstaden. Videnskab.dk's redaktion prioriterer indholdet og styrer de redaktionelle processer, uafhængigt af partnerne.

Glutenfri kost… Hvad skal det til for?

coeliaki_gluten_allergi_intolerans_glutenfri_madvaner_kostvaner_sundhed

Vi har dyrket korn i 10.000 år, så gluten er nok ikke hamrende farligt for flertallet af os. Men der findes en gruppe af mennesker, som i hvert fald ikke har godt af det. (Foto: Shutterstock)

Annonce:

\ Video

Video, video, video!

Foretrækker du at se historierne udfolde sig i levende billeder? Så tjek vores seneste videoer, eller følg Videnskab.dk på YouTube.

Find flere videoer

\ Podcast

På med hørebøfferne!

Luk øjnene, og lad forskernes viden strømme ind ad øregangen. Her finder du Videnskab.dk's seneste podcasts.

Lyt til flere podcasts