Om forfatteren

Ida Eriksen

Journalist

Jeg er journaliststuderende fra RUC og i praktik hos videnskab.dk i et år frem.
Jeg har tidligere arbejdet på bladet 'Hallo' i Holbæk, hvor jeg skrev om det lokale kulturliv i byen.
Herefter har jeg prøvet den hurtige nyhedsproduktion i en minipraktik hos bt.dk.
Mit andet fag på RUC er Kultur og Sprogmødestudier, hvor jeg har opnået indsigt i emner som etnicitet, køn og magtstrukturer i samfundet.
Jeg er interesseret i at formidle videnskabelige emner på spændende og læsevenlige måder, og belyse de væsentlige tendenser i samfundet.

Påskeæggets historie: Fra kogte æg til chokoladelækkerier

FRA ARKIVET: Hvorfra stammer traditionen omkring påskeægget? Og hvordan udviklede ægget sig fra bare at være kogt, til chokoladedrømmen, som vi kender i dag? Få svaret her.

Lille pige med påskeharehårbånd spiser en chokoladepåskehare siddende på en bund af vintergækker og påskeæg

Det er påske, og det betyder (forhåbentlig!) massevis af dejlige chokoladeæg. Men hvor stammer traditionen om påskeægget fra? Og hvornår begyndte vi at gemme dem i haven? (Foto: Shutterstock)

Annonce:

\ Video

Video, video, video!

Foretrækker du at se historierne udfolde sig i levende billeder? Så tjek vores seneste videoer, eller følg Videnskab.dk på YouTube.

Find flere videoer

\ Podcast

På med hørebøfferne!

Luk øjnene, og lad forskernes viden strømme ind ad øregangen. Her finder du Videnskab.dk's seneste podcasts.

Lyt til flere podcasts