Om forfatteren

Forskerne formidler

Forskerne formidler

Videnskab.dk udgiver både artikler skrevet af journalister og forskere. Når forskere står bag, er artiklerne mærket op som ’Forskerne formidler’. Forskerartikler bliver udgivet takket være støtte fra vores partnere: Lundbeckfonden, Danmarks Grundforskningsfond, Aalborg Universitet, Roskilde Universitet, Syddansk Universitet og Region Hovedstaden. Videnskab.dk's redaktion prioriterer indholdet og styrer de redaktionelle processer, uafhængigt af partnerne.

Ordets magt: Sådan sætter man dagsordenen med ’de rigtige’ ord

Ord kan få os til at stoppe med at ryge og bruge cykelhjelm, men de kan også bortforklare et grundlovsbrud. Er det manipulation eller blot tilpasset kommunikation med et formål?

framing_naming_salon_udkantsdanmark_strandkantsdanmark_københavn_copenhagen_inger_støjberg

Politiske kampagner, som denne fra Socialdemokratiet i 2019, handler i allerhøjeste grad om at sætte dagsordenen for et valg. Det kan vi med stor sandsynlighed bevidne allerede til oktober, hvis Radikale Venstre til den tid fortsat kræver, at der bliver udskrevet valg. (Foto: News Øresund - Johan Wessman / CC BY 3.0)

Annonce:

\ Fra arkivet

Det bedste fra arkivet

Gå på opdagelse i mere end 35.000 artikler.

Søg i arkivet

\ Video

Video, video, video!

Foretrækker du at se historierne udfolde sig i levende billeder? Så tjek vores seneste videoer, eller følg Videnskab.dk på YouTube.

Find flere videoer

\ Podcast

På med hørebøfferne!

Luk øjnene, og lad forskernes viden strømme ind ad øregangen. Her finder du Videnskab.dk's seneste podcasts.

Lyt til flere podcasts