Om forfatteren

Jonas Salomonsen

Nyhedsredaktør

Jonas Salomonsen

Som nyhedsredaktør beslutter jeg sammen med den øvrige redaktion, hvad Videnskab.dk skal skrive om. Hvis du ligger inde med et tip om en god historie om forskning, eller hvis du savner grundige artikler om et bestemt emne, kan du kontakte os på redaktion@videnskab.dk.

Arkæologisk guldgrube smelter væk i Grønland

Stigende temperaturer får bakterier i Grønlands permafrost til at vågne og producere varme. Varmeproduktionen vil få en enestående køkkenmødding, der gemmer på efterladenskaber fra de tre store kulturer i Grønlands historie, til at tø op og falde sammen om 80-100 år, viser dansk forskning.

Tre grønlandske kulturer har i forskellige perioder gennem mere end 3.000 år holdt til på bopladsen Qajaa ved Jakobshavn Isfjord i Vestgrønland, hvor de udnyttede fangstmulighederne på grænsen mellem vand og is. De har brugt det samme område som køkkenmødding, hvor deres redskaber af træ, ben og endda skind er blevet bevaret af permafrosten. (Foto: Bo Elberling)

Annonce:

\ Video

Video, video, video!

Foretrækker du at se historierne udfolde sig i levende billeder? Så tjek vores seneste videoer, eller følg Videnskab.dk på YouTube.

Find flere videoer

\ Podcast

På med hørebøfferne!

Luk øjnene, og lad forskernes viden strømme ind ad øregangen. Her finder du Videnskab.dk's seneste podcasts.

Lyt til flere podcasts