Om forfatteren

Klaas Dykmann

Lektor i International Politik, Centre for Statecraft and International Order, Institut for Samfundsvidenskab og Erhverv ved Roskilde Universitet

Forskerne formidler

Forskerne formidler

Videnskab.dk udgiver både artikler skrevet af journalister og forskere. Når forskere står bag, er artiklerne mærket op som ’Forskerne formidler’. Forskerartikler bliver udgivet takket være støtte fra vores partnere: Lundbeckfonden, Danmarks Grundforskningsfond, Aalborg Universitet, Roskilde Universitet, Syddansk Universitet og Region Hovedstaden. Videnskab.dk's redaktion prioriterer indholdet og styrer de redaktionelle processer, uafhængigt af partnerne.

Nej, vi er ikke midt i en ny kold krig – men vi skal tage resten af verden mere alvorligt end hidtil

Mange snakker om en ny kold krig mellem USA og Kina, men det bygger på en alt for simpel forståelse af verden. Og den fejlopfattelse kan koste os dyrt, skriver forsker.

Soldater der står foran USA og Kinas flag med to jægerfly, der flyver på himlen

Der er tegn på en ulmende stormagtskonflikt mellem USA og Kina, men verden er for kompleks til at kunne deles op i Team USA og Team Kina. (Grafik: Videnskab.dk / Canva).

Annonce:

\ Fra arkivet

Det bedste fra arkivet

Gå på opdagelse i mere end 35.000 artikler.

Søg i arkivet

\ Video

Video, video, video!

Foretrækker du at se historierne udfolde sig i levende billeder? Så tjek vores seneste videoer, eller følg Videnskab.dk på YouTube.

Find flere videoer

\ Podcast

På med hørebøfferne!

Luk øjnene, og lad forskernes viden strømme ind ad øregangen. Her finder du Videnskab.dk's seneste podcasts.

Lyt til flere podcasts