Om forfatteren

Jørn Borup

Lektor i religionsvidenskab, Institut for Kultur og Samfund - Afdeling for Religionsvidenskab, Aarhus Universitet. Han er ved at færdiggøre et forskningsprojekt (støttet af Carlsberg Fondet), der kritisk undersøger afkolonisering af buddhisme- og religionsforskningen, hvori også spørgsmålet om religiøs appropriation indgår.

Forskerne formidler

Forskerne formidler

Videnskab.dk udgiver både artikler skrevet af journalister og forskere. Når forskere står bag, er artiklerne mærket op som ’Forskerne formidler’. Forskerartikler bliver udgivet takket være støtte fra vores partnere: Lundbeckfonden, Danmarks Grundforskningsfond, Aalborg Universitet, Roskilde Universitet, Syddansk Universitet og Region Hovedstaden. Videnskab.dk's redaktion prioriterer indholdet og styrer de redaktionelle processer, uafhængigt af partnerne.

Er det religionstyveri, når vi ruller yogamåtten ud?

Pynter vi os med lånte religiøse fjer, når vi siger namaste til de andre (kultur)kristne yogi’er i fitnesscentret?

En gruppe mennesker dyrker yoga i en park

Religiøs appropriation er blevet del af kulturkrigen i USA. Men hvornår er der tale om tankeløs, postkolonial ’hvid’-vaskning af andres ideer - og hvornår er det i lige så høj grad et identitetspolitisk performance-show? (Foto: Shutterstock)

Annonce:

\ Video

Video, video, video!

Foretrækker du at se historierne udfolde sig i levende billeder? Så tjek vores seneste videoer, eller følg Videnskab.dk på YouTube.

Find flere videoer

\ Podcast

På med hørebøfferne!

Luk øjnene, og lad forskernes viden strømme ind ad øregangen. Her finder du Videnskab.dk's seneste podcasts.

Lyt til flere podcasts