Om forfatteren

Forskerne formidler

Forskerne formidler

Videnskab.dk udgiver både artikler skrevet af journalister og forskere. Når forskere står bag, er artiklerne mærket op som ’Forskerne formidler’. Forskerartikler bliver udgivet takket være støtte fra vores partnere: Lundbeckfonden, Danmarks Grundforskningsfond, Aalborg Universitet, Roskilde Universitet, Syddansk Universitet og Region Hovedstaden. Videnskab.dk's redaktion prioriterer indholdet og styrer de redaktionelle processer, uafhængigt af partnerne.

Så lidt kød behøver du at spise for at få nok protein

Landbrugssektoren er verdens næststørste udleder af klimagasser, og kød er en af de mest ressourcekrævende fødevarer at producere. Her forklarer en britisk forsker, hvor let vi kan opfylde vores behov for protein og samtidig hjælpe kloden lidt ved at skære ned på kødet.

Protein ernæring klima drivhusgas sundhed mad vegetarisk vegansk flexitarisk kødfri kost anbefalinger krop behov kvæg landbrug udleder emissioner

Proteiner er kroppens byggesten. Proteiner er nødvendige for opbygning og vedligeholdelse af celler og væv, produktion af hormoner og enzymer. (Foto: Shutterstock)

Annonce:

\ Fra arkivet

Det bedste fra arkivet

Gå på opdagelse i mere end 35.000 artikler.

Søg i arkivet

\ Video

Video, video, video!

Foretrækker du at se historierne udfolde sig i levende billeder? Så tjek vores seneste videoer, eller følg Videnskab.dk på YouTube.

Find flere videoer

\ Podcast

På med hørebøfferne!

Luk øjnene, og lad forskernes viden strømme ind ad øregangen. Her finder du Videnskab.dk's seneste podcasts.

Lyt til flere podcasts