Om forfatteren

Ida Eriksen

Journalist

Jeg er journaliststuderende fra RUC og i praktik hos videnskab.dk i et år frem.
Jeg har tidligere arbejdet på bladet 'Hallo' i Holbæk, hvor jeg skrev om det lokale kulturliv i byen.
Herefter har jeg prøvet den hurtige nyhedsproduktion i en minipraktik hos bt.dk.
Mit andet fag på RUC er Kultur og Sprogmødestudier, hvor jeg har opnået indsigt i emner som etnicitet, køn og magtstrukturer i samfundet.
Jeg er interesseret i at formidle videnskabelige emner på spændende og læsevenlige måder, og belyse de væsentlige tendenser i samfundet.

6 historier om Jordens unikke liv fortalt i billeder taget fra rummet

Med satellitter i rummet overvåger NASA al liv på vores forunderlige jord. Se de smukke billeder og læs om, hvorfor satellitter er vigtige for os i galleriet her.

phytoplankton billeder fra rummmet nasa havets græse satellit

På billedet her ses phytoplankton (også kaldet 'havets græs'), der snor sig som en slags grønne øjne i det blå hav. Græsset er kilde til føde for mange havdyr og står også for at overføre CO2 fra Jordens atmosfære til havene. Små ændringer i græsset kan påvirke koncentrationen af CO2 i atmosfæren, hvilket i sidste ende kan få konsekvenser for temperaturen på vores planet. Forskerne har overvåget phytoplankton fra rummet siden 1997. (Foto: NASA’s Earth Observatory)

Annonce:

\ Video

Video, video, video!

Foretrækker du at se historierne udfolde sig i levende billeder? Så tjek vores seneste videoer, eller følg Videnskab.dk på YouTube.

Find flere videoer

\ Podcast

På med hørebøfferne!

Luk øjnene, og lad forskernes viden strømme ind ad øregangen. Her finder du Videnskab.dk's seneste podcasts.

Lyt til flere podcasts