Om forfatteren

Heidi Fuller

Seniorlektor, Medical Science, Keele University

Luke John Murphy

post.doc. Arkæologi, Háskóli Íslands

Monte Gates

Seniorlektor, Medicin og Neurovidenskab, Keele University

Forskerne formidler

Forskerne formidler

Videnskab.dk udgiver både artikler skrevet af journalister og forskere. Når forskere står bag, er artiklerne mærket op som ’Forskerne formidler’. Forskerartikler bliver udgivet takket være støtte fra vores partnere: Lundbeckfonden, Danmarks Grundforskningsfond, Aalborg Universitet, Roskilde Universitet, Syddansk Universitet og Region Hovedstaden. Videnskab.dk's redaktion prioriterer indholdet og styrer de redaktionelle processer, uafhængigt af partnerne.

Vikingernes brutale ‘blodørne’-ritual var faktisk anatomisk muligt at gennemføre

Historierne om den uhyggelige torturmetode bliver ofte afskrevet som et ønske om at afbilde vikingerne som barbariske hedninge. Men nu har en gruppe læger og historikere vist, at det var muligt at skære blodørne i et menneske med datidens redskaber.

Vikingerne vikingetiden blodørn totur hævn begravelse ritual udgravning efterliv arkæologi

Selvom mange historikere mener, at der aldrig blev skåret en blodørn på nogen i løbet af vikingetiden, lever myten i bedste velgående i moderne tv-serier og spil. Her hænger Kong Ælle af Northumbria, efter han har fået skåret en blodørn i ryggen i tv-serien Vikings. (Foto: Vikings/History Channel)

Annonce:

\ Video

Video, video, video!

Foretrækker du at se historierne udfolde sig i levende billeder? Så tjek vores seneste videoer, eller følg Videnskab.dk på YouTube.

Find flere videoer

\ Podcast

På med hørebøfferne!

Luk øjnene, og lad forskernes viden strømme ind ad øregangen. Her finder du Videnskab.dk's seneste podcasts.

Lyt til flere podcasts