Om forfatteren

Mads Ravn

Forskningschef og museumsinspektør, Vejle Museerne

Mads Ravn er forskningschef og museumsinspektør på Vejle Museerne.
Se de Videnskab.dk- og Forskerzonen-artikler, han har medvirket i her.

Forskerne formidler

Forskerne formidler

Videnskab.dk udgiver både artikler skrevet af journalister og forskere. Når forskere står bag, er artiklerne mærket op som ’Forskerne formidler’. Forskerartikler bliver udgivet takket være støtte fra vores partnere: Lundbeckfonden, Danmarks Grundforskningsfond, Aalborg Universitet, Roskilde Universitet, Syddansk Universitet og Region Hovedstaden. Videnskab.dk's redaktion prioriterer indholdet og styrer de redaktionelle processer, uafhængigt af partnerne.

Angelsakserne var meget værre end vikingerne

Alle har hørt om vikingernes blodige togter til England. Men de voldsomme angelsaksere satte et meget mere varigt indtryk på øerne – sprogligt udslettede de faktisk de indfødte briter. Spørgsmålet er, om det var en etnisk udrensning.

De seneste, der havde succes med at invadere England, var de fransktalende normanner med Vilhelm Erobreren i spidsen under Slaget ved Hastings. (Illustration: Philip James de Loutherbourg (1740–1812))

De seneste, der havde succes med at invadere England, var normannerne med Vilhelm Erobreren i spidsen under Slaget ved Hastings i 1066. (Illustration: Philip James de Loutherbourg)

Annonce:

\ Fra arkivet

Det bedste fra arkivet

Gå på opdagelse i mere end 35.000 artikler.

Søg i arkivet

\ Video

Video, video, video!

Foretrækker du at se historierne udfolde sig i levende billeder? Så tjek vores seneste videoer, eller følg Videnskab.dk på YouTube.

Find flere videoer

\ Podcast

På med hørebøfferne!

Luk øjnene, og lad forskernes viden strømme ind ad øregangen. Her finder du Videnskab.dk's seneste podcasts.

Lyt til flere podcasts