Om forfatteren

Mikkel Gerken

Ph.d, professor i filosofi ved Institut for Kulturvidenskaber, Syddansk Universitet

Mikkel Gerken (ph.d. UCLA 2007), er ansat professor i filosofi ved Institut for Kulturvidenskaber, Syddansk Universitet og har også undervist på University of Edinburgh og Stanford University. Gerken forsker i erkendelsesteori, videnskabsteori (herunder videnskabskommunikation) og bevidsthedsfilosofi (herunder kognitionsvidenskab). Han ved at færdiggøre en bog The Significance of Scientific Testimony (Oxford University Press) som er støttet af Carlsbergfondet. 
Samtidig er han leder af et forskningsprojektet Scientific Testimony in a Diverse Society, som er støttet af Danmarks Frie Forskningsfond.
Se forskerprofil her.

Forskerne formidler

Forskerne formidler

Videnskab.dk udgiver både artikler skrevet af journalister og forskere. Når forskere står bag, er artiklerne mærket op som ’Forskerne formidler’. Forskerartikler bliver udgivet takket være støtte fra vores partnere: Lundbeckfonden, Danmarks Grundforskningsfond, Aalborg Universitet, Roskilde Universitet, Syddansk Universitet og Region Hovedstaden. Videnskab.dk's redaktion prioriterer indholdet og styrer de redaktionelle processer, uafhængigt af partnerne.

Usikre hypoteser og falske eksperter: Videnskabskommunikation i corona-krisen

Kampen mod coronavirus kræver både god videnskab og god videnskabskommunikation. Bliv skarp på nogle af de udfordringer, som videnskabsformidlere står overfor i coronakrisen.

covid corona unge ungdom samfundssind forskning kommunikation

Rigtig mange mennesker har en holdning til behandling, epidemiens udvikling og konsekvenserne for økonomien. Medierne har et ansvar for at sikre sig, at de, der udtaler sig om emnerne, også er de bedst kvalificerede. (Foto: Shutterstock/Kristian Jensen)

Annonce:

\ Video

Video, video, video!

Foretrækker du at se historierne udfolde sig i levende billeder? Så tjek vores seneste videoer, eller følg Videnskab.dk på YouTube.

Find flere videoer

\ Podcast

På med hørebøfferne!

Luk øjnene, og lad forskernes viden strømme ind ad øregangen. Her finder du Videnskab.dk's seneste podcasts.

Lyt til flere podcasts