Om forfatteren

Tom Stafford

Lektor, Psychology & Cognitive Science, University of Sheffield

Forskerne formidler

Forskerne formidler

Videnskab.dk udgiver både artikler skrevet af journalister og forskere. Når forskere står bag, er artiklerne mærket op som ’Forskerne formidler’. Forskerartikler bliver udgivet takket være støtte fra vores partnere: Lundbeckfonden, Danmarks Grundforskningsfond, Aalborg Universitet, Roskilde Universitet, Syddansk Universitet og Region Hovedstaden. Videnskab.dk's redaktion prioriterer indholdet og styrer de redaktionelle processer, uafhængigt af partnerne.

Forsker om hjernetræning: Gå en tur i stedet

Ny stor evaluering har systematisk gransket hjernetræningens evidensgrundlag. Evalueringen bør få os til at tænke os om endnu en gang, før vi bruger både tid og penge på hjernetræningen, skriver britisk forsker i denne artikel.

hjernetræning krydsord puslespil opgaver øvelser studier kritik evaluering behandling effekt overførselseffekt

Producenterne af de forskellige hjernevridere, der er udformet som puslespil, opgaver og øvelser, hævder, at de fungerer som en slags hjernegymnastik, der udfordrer og holder gang i hjernen. (Foto: Shutterstock)

Annonce:

\ Video

Video, video, video!

Foretrækker du at se historierne udfolde sig i levende billeder? Så tjek vores seneste videoer, eller følg Videnskab.dk på YouTube.

Find flere videoer

\ Podcast

På med hørebøfferne!

Luk øjnene, og lad forskernes viden strømme ind ad øregangen. Her finder du Videnskab.dk's seneste podcasts.

Lyt til flere podcasts