KORT NYT FRA UDLANDET:
Tidligere studiet har vist, at kakao kan have en positiv virkning mod hjertekarsygdomme, men nu viser ny forskning, at chokolade også kan have en positiv effekt på hjernen. Det skriver Medicaldaily.com.
I et nyt studie har forskere undersøgt, hvordan chokoladespisere klarer sig i kognitive tests.
I studiet skulle de næsten 1.000 forsøgspersoner i alderen 23-98 år svare på, hvad de spiste, hvor meget og hvor ofte.
Herefter blev de udsat for kognitive tests, hvor forskerne blandt andet testede deltagernes rumforståelse, evne til at huske ord, samt arbejdshukommelse.
Deltagerne blev også testet for demens.
Det viste sig, at deltagerne der regelmæssigt spiste chokolade, klarede sig bedre, end resten. Også selvom forskerne tog højde for andre forskelle i diæt, samt kolesteroltal.
Forskerne har dog ikke gjort forskel på, hvilken type chokolade, som deltagerne spiste, og derfor vides det ikke, om der er forskel i effekten. Studiet er netop udkommet i det videnskabelige tidsskrift Appetite.
Læs også:
Hvor sund er mørk chokolade egentlig?
Fup-forsker: Jeg snød millioner til at tro, at chokolade slanker
Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.
ams