Kan min hjerne blive fyldt op?
CLASSIC: En bekymret læser har spurgt, om man risikerer at fylde sin hjerne op med information. Her giver hjerneforsker både svar og gode råd til, hvordan du holder hjernen ved lige.

Professor Jesper Mogensen fortæller om hjernen, om hvad der skal til, før den bliver fyldt op, og hvad du kan gøre for at undgå, at det sker. (Video: Kristian H. Nielsen/Videnskab.dk)

Professor Jesper Mogensen fortæller om hjernen, om hvad der skal til, før den bliver fyldt op, og hvad du kan gøre for at undgå, at det sker. (Video: Kristian H. Nielsen/Videnskab.dk)

Hvis du render rundt med store spørgsmål om universet eller en grundfæstet frygt for, at noget skal ske, skal du endelig bare kaste dig til tasterne og skrive en mail til Spørg Videnskaben: sv@videnskab.dk.

Det har et væld af læsere gjort, og de mange gode svar fra danske forskere på spørgsmål om verden omkring os er der kommet en ny bog ud af: ’Hvorfor må man ikke sige neger?’. Den kan du købe i boghandlen eller på nettet.

Spørg Videnskaben Classic

Fra tid til anden hiver vi sager frem fra arkivet i vores populære brevkasse, Spørg Videnskaben.

I anden form blev svaret på dette spørgsmål bragt 15. december 2015.

Måske en frygt kunne være, at din hjerne bliver så stor, at den springer i luften af al den viden, du får proppet i hovedet på Videnskab.dk?

I så fald: Se videoen herover med hjerneforsker og professor Jesper Mogensen fra Københavns Universitet - og bliv beroliget.

Du kan også vælge at købe bogen ’Hvorfor må man ikke sige neger?’ og få svar på i alt 77 gode spørgsmål som for eksempel:

  • Er det farligt at holde et nys inde?
  • Hvorfor er det svært at sige ’stativ, stakit, kasket’?
  • Hvordan vil evolutionen forme mennesker på Mars?
  • Hvorfor hæver man ikke Titanic?
  • Har embedsmænd mere magt end politikerne?

Bogen er en oplagt gaveide, både til fødselsdag og fest – og er i øvrigt perfekt som den mandelgave, der kan blive brug for, før du aner det.

God læselyst!

Videnskab.dk Podcast

Lyt til vores seneste podcasts herunder. Du kan også findes os i din podcast-app under navnet 'Videnskab.dk Podcast'.

Videnskabsbilleder

Se de flotteste forskningsfotos på vores Instagram-profil, og læs om det betagende billede af nordlys taget over Limfjorden her.

Ny video fra Tjek

Tjek er en YouTube-kanal om videnskab henvendt til unge.

Indholdet på kanalen bliver produceret af Videnskab.dk's videojournalister med samme journalistiske arbejdsgange, som bliver anvendt på Videnskab.dk.

Hej! Vi vil gerne fortælle dig lidt om os selv

Nu hvor du er nået helt herned på vores hjemmeside, er det vist på tide, at vi introducerer os.

Vi hedder Videnskab.dk, kom til verden i 2008 og er siden vokset til at blive Danmarks største videnskabsmedie med omkring en million brugere om måneden.

Vores uafhængige redaktion leverer dagligt gratis forskningsnyheder og andet prisvindende indhold, der med solidt afsæt i videnskabens verden forsøger at give dig aha-oplevelser og væbne dig mod misinformation.

Vores journalister fortæller historier om både kultur, astronomi, sundhed, klima, filosofi og al anden god videnskab indimellem - i form af artikler, podcasts, YouTube-videoer og indhold på sociale medier.

Vi stiller meget høje krav til, hvordan vi finder og laver vores historier. Vi har lavet et manifest med gode råd til at finde troværdig information, og vi modtog i 2021 en fornem pris for vores guide til god, kritisk videnskabsjournalistik.

Vores redaktion gør en dyd ud af at få uafhængige forskere til at bedømme betydningen af nye studier, og alle interviewede forskere citat- og faktatjekker vores artikler før publicering.

Hvis du går rundt og undrer dig over stort eller småt, vil vi elske at høre fra dig og forsøge at give dig svar med forskernes hjælp. Send bare dit spørgsmål til vores brevkasse Spørg Videnskaben.

Vi håber, at du vil følge med i forskningens forunderlige opdagelser her på Videnskab.dk.

Få et af vores gratis nyhedsbreve sendt til din indbakke. Du kan også følge os på sociale medier: Facebook, Twitter, Instagram, YouTube eller LinkedIn.

Med venlig hilsen

Videnskab.dk