Kan min hjerne blive fyldt op?
CLASSIC: En bekymret læser har spurgt, om man risikerer at fylde sin hjerne op med information. Her giver hjerneforsker både svar og gode råd til, hvordan du holder hjernen ved lige.

Professor Jesper Mogensen fortæller om hjernen, om hvad der skal til, før den bliver fyldt op, og hvad du kan gøre for at undgå, at det sker. (Video: Kristian H. Nielsen/Videnskab.dk)

Professor Jesper Mogensen fortæller om hjernen, om hvad der skal til, før den bliver fyldt op, og hvad du kan gøre for at undgå, at det sker. (Video: Kristian H. Nielsen/Videnskab.dk)

Hvis du render rundt med store spørgsmål om universet eller en grundfæstet frygt for, at noget skal ske, skal du endelig bare kaste dig til tasterne og skrive en mail til Spørg Videnskaben: sv@videnskab.dk.

Det har et væld af læsere gjort, og de mange gode svar fra danske forskere på spørgsmål om verden omkring os er der kommet en ny bog ud af: ’Hvorfor må man ikke sige neger?’. Den kan du købe i boghandlen eller på nettet.

Spørg Videnskaben Classic

Fra tid til anden hiver vi sager frem fra arkivet i vores populære brevkasse, Spørg Videnskaben.

I anden form blev svaret på dette spørgsmål bragt 15. december 2015.

Måske en frygt kunne være, at din hjerne bliver så stor, at den springer i luften af al den viden, du får proppet i hovedet på Videnskab.dk?

I så fald: Se videoen herover med hjerneforsker og professor Jesper Mogensen fra Københavns Universitet - og bliv beroliget.

Du kan også vælge at købe bogen ’Hvorfor må man ikke sige neger?’ og få svar på i alt 77 gode spørgsmål som for eksempel:

  • Er det farligt at holde et nys inde?
  • Hvorfor er det svært at sige ’stativ, stakit, kasket’?
  • Hvordan vil evolutionen forme mennesker på Mars?
  • Hvorfor hæver man ikke Titanic?
  • Har embedsmænd mere magt end politikerne?

Bogen er en oplagt gaveide, både til fødselsdag og fest – og er i øvrigt perfekt som den mandelgave, der kan blive brug for, før du aner det.

God læselyst!

... Eller følg os på Facebook, Twitter eller Instagram.

Videnskab.dk Podcast

Lyt til vores seneste podcast herunder eller via en podcast-app på din smartphone.


Se den nyeste video fra Tjek

Tjek er en YouTube-kanal om videnskab og sundhed henvendt til unge.

Indholdet på kanalen bliver produceret af Videnskab.dk's Center for Faglig Formidling med samme journalistiske arbejdsgange, som bliver anvendt på Videnskab.dk.Det sker