Om forfatteren

Kenneth Klingenberg Barfod

Marie Curie Scholar, ph.d., Oxford University og postdoc ved Institut for Veterinær- og Husdyrvidenskab, Københavns Universitet

Kenneth Klingenberg Barfod (født 1975) har en cand. scient. og en ph.d. i mikrobiologi fra Københavns Universitet.
Han har tidligere arbejdet med virulens og genetik i Bacillus cereus-bakteriegruppen, som bland andet omfatter biopesticid-bakterien B. thuringiensis, fødevareforgiftnings-bakterien B.cereus og miltbrand-bakterien B. athracis.
Kenneth har desuden arbejdet med forskning i emnet bio-terrorisme i det danske anti-terrorberedskab på Center for Biosikring og Beredskab.
Hans nyere forskning inkluderer et ophold ved universitetet i Melbourne, hvor emnet har været pandemiske influenzaer, spredning, deres mutationer og virulens. Kenneths yndlingsemner er komplicerede symbioser imellem livsformer og evolutionsalgoritmen.
Kenneth Klingenberg Barfod har tidligere været ansat på et 'mikrobiomet og astma projekt' i et samarbejde med SSI, Dupont og Innovations Fonden.
Han er fornylig hjemvendt fra to år på Oxford Universitet, hvor han har arbejdet med Campylobacter og tarm-mikrobiomet i kyllinger, og han er nu ansat som forsker ved Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø (NFA).

Forskerne formidler

Forskerne formidler

Videnskab.dk udgiver både artikler skrevet af journalister og forskere. Når forskere står bag, er artiklerne mærket op som ’Forskerne formidler’. Forskerartikler bliver udgivet takket være støtte fra vores partnere: Lundbeckfonden, Danmarks Grundforskningsfond, Aalborg Universitet, Roskilde Universitet, Syddansk Universitet og Region Hovedstaden. Videnskab.dk's redaktion prioriterer indholdet og styrer de redaktionelle processer, uafhængigt af partnerne.

Rumrejser påvirker tarmbakterier i mus

Forskere fra Texas har vist, at astronautmad, lav tyngdekraft og rumstråling kan ændre tarmbakterie-sammensætningen hos mus ­– og måske også astronauter. Den viden kan måske være til gavn for alle, der får strålebehandlinger.

Mus_rum_kræft_astronaut_tarmbakterier_tarmflora

Verdenshistoriens syv dyreste mus kom med en tur i rummet. Her faldt niveauet af de gavnlige mælkebakterier markant. (Foto: Shutterstock)

Annonce:

\ Video

Video, video, video!

Foretrækker du at se historierne udfolde sig i levende billeder? Så tjek vores seneste videoer, eller følg Videnskab.dk på YouTube.

Find flere videoer

\ Podcast

På med hørebøfferne!

Luk øjnene, og lad forskernes viden strømme ind ad øregangen. Her finder du Videnskab.dk's seneste podcasts.

Lyt til flere podcasts