Om forfatteren

Janne Marie Moll

Postdoc ved Institut for Bioteknologi og Biomedicin, Danmarks Tekniske Universitet

Janne Marie Moll er postdoc ved Institut for Bioteknologi og Biomedicin ved Danmarks Tekniske Universitet. 
Se de Videnskab.dk- og Forskerzonen-artikler, Janne har medvirket i her.
Læs mere om hendes forskning, forskingspublikationer, øvrige populærformidling m.v. på hendes profil på DTU.

Forskerne formidler

Forskerne formidler

Videnskab.dk udgiver både artikler skrevet af journalister og forskere. Når forskere står bag, er artiklerne mærket op som ’Forskerne formidler’. Forskerartikler bliver udgivet takket være støtte fra vores partnere: Lundbeckfonden, Danmarks Grundforskningsfond, Aalborg Universitet, Roskilde Universitet, Syddansk Universitet og Region Hovedstaden. Videnskab.dk's redaktion prioriterer indholdet og styrer de redaktionelle processer, uafhængigt af partnerne.

Tarmbakterierne hjælper dig: Sådan får du den bedste tarmflora

Vores tarmflora har en meget stor betydning for vores krop og sundhed. Heldigvis har vi ret store muligheder for direkte at påvirke vores tarmbakterier gennem vores kost.

Sjov grafisk illustration af lyserødt tarmsystem med forstørrelsesglas, der viser grønne, fluffy tarmbakterier med små plirrende øjne

Din tarmflora er som et økosystem, hvor de forskellige bakterier hver især har nogle bestemte egenskaber, som gør det muligt for dem at leve i hver deres niche, så de alle kan leve sammen i relativ fred og fordragelighed. (Foto: Shutterstock)

Annonce:

\ Video

Video, video, video!

Foretrækker du at se historierne udfolde sig i levende billeder? Så tjek vores seneste videoer, eller følg Videnskab.dk på YouTube.

Find flere videoer

\ Podcast

På med hørebøfferne!

Luk øjnene, og lad forskernes viden strømme ind ad øregangen. Her finder du Videnskab.dk's seneste podcasts.

Lyt til flere podcasts