Om forfatteren

Stubberne - Henrik og Helle Stub

Lektorer i astronomi, fysik og matematik

Henrik og Helle Stub

Vi er begge uddannet på Københavns Universitet i astronomi, fysik og matematik.

Vi er erfarne gymnasielærere med mange år som undervisere på Middelfart og senere Nordfyns Gymnasium.

I snart 50 år har vi desuden beskæftiget os med at formidle astronomi og rumfart gennem radio, fjernsyn, bøger og foredrag og kurser - herunder på Folkeuniversitetet.

Desuden har vi været freelance-medarbejdere på Illustreret Videnskab i perioden 1984-2012.

Vi har modtaget Tycho Brahe medaljen i 2008 fra Tycho Brahe Planetarium i København og 'European Science Writers Award' i 2014.

Vi afholder med mellemrum folkeuniversitetskurser i astronomi og rumfart, bl.a. baseret på vor bog 'Det levende Univers'.

Rumfartens fremtid er fuld af fysiske grænser og uendelige muligheder

Man har siden 1960 lyttet efter radiosignaler fra andre civilisationer, men der er aldrig blevet opfanget noget. Det kræver også helt særlige forhold at skabe intelligent liv, og måske er Jorden den eneste med disse forhold.

De to Voyager-rumsonder, der blev opsendt fra Jorden i 1977, er nu på vej ud af solsystemet. Men det vil tage dem titusinder af år bare at komme i nærheden af en anden stjerne. NASA har anbragt et budskab til eventuelle findere på rumsonderne.

Men uanset om Voyager nogensinde bliver opfanget af en anden civilisation, vil den og de andre rumsonder, som også er på vej mod stjernerne, sandsynligvis eksistere i længere tid end både mennesket og Jorden. (Foto: NASA)

Annonce:

\ Video

Video, video, video!

Foretrækker du at se historierne udfolde sig i levende billeder? Så tjek vores seneste videoer, eller følg Videnskab.dk på YouTube.

Find flere videoer

\ Podcast

På med hørebøfferne!

Luk øjnene, og lad forskernes viden strømme ind ad øregangen. Her finder du Videnskab.dk's seneste podcasts.

Lyt til flere podcasts