Om forfatteren

Så meget CO2 koster det at bage ét brød

Engelske forskere har beregnet, hvor meget det skader miljøet at bage ét enkelt brød, og resultatet viser, at gødning af afgrøderne er den helt store synder. Dansk forsker mener dog ikke, at konklusionen er ny.

brød, klima, CO2 forbrug

Det udleder en masse CO2 at lave et brød. Forbrugerne skal stille større krav eller betale mere for deres brød, mener forskerne bag nyt studie. (Foto: Shutterstock)

Annonce:

\ Fra arkivet

Det bedste fra arkivet

Gå på opdagelse i mere end 35.000 artikler.

Søg i arkivet

\ Video

Video, video, video!

Foretrækker du at se historierne udfolde sig i levende billeder? Så tjek vores seneste videoer, eller følg Videnskab.dk på YouTube.

Find flere videoer

\ Podcast

På med hørebøfferne!

Luk øjnene, og lad forskernes viden strømme ind ad øregangen. Her finder du Videnskab.dk's seneste podcasts.

Lyt til flere podcasts