Om forfatteren

Hans Fynbo

lektor

Nikolaj Thomas Zinner

Lektor

Jeg er uddannet i fysik med en cand. scient. og en ph.d. i teoretisk kernefysik med anvendelse inden for astrofysikken. Sidenhen har jeg arbejdet som juniorforsker (såkaldt postdoc) i USA og i Danmark. Nu om dage arbejder jeg med teoretiske problemstillinger hovedsageligt inden for atomfysik med afstikkere til faststoffysikken. Helt konkret er jeg interesseret i, hvorledes kvantemekaniske bindinger mellem få partikler (to, tre, fire stykker) kan være helt afgørende for makroskopiske fysiske fænomener såsom superledende og superflydende tilstande samt magnetiske effekter.

Steen Hannestad

professor, Institut for Fysik og Astronomi

Sujeevan Sivasundaram

Institut for Fysik og Astronomi

Forskerne formidler

Forskerne formidler

Videnskab.dk udgiver både artikler skrevet af journalister og forskere. Når forskere står bag, er artiklerne mærket op som ’Forskerne formidler’. Forskerartikler bliver udgivet takket være støtte fra vores partnere: Lundbeckfonden, Danmarks Grundforskningsfond, Aalborg Universitet, Roskilde Universitet, Syddansk Universitet og Region Hovedstaden. Videnskab.dk's redaktion prioriterer indholdet og styrer de redaktionelle processer, uafhængigt af partnerne.

En verden med supersymmetri

Har alle elementarpartikler en såkaldt superpartner? Hvis dette er tilfældet, vil det løse en række problemer med partikelfysikernes beskrivelse af verden – problemer som har naget forskerne i årtier.

Skema over standard-modellens partikler. Alt kendt stof er opbygget af partikler fra den første familie af elementarpartikler, mens medlemmerne af de to andre familier er ekstremt kortlivede. Hvis modellen skal være komplet er Higgs-partiklen nødvendig.

Annonce:

\ Video

Video, video, video!

Foretrækker du at se historierne udfolde sig i levende billeder? Så tjek vores seneste videoer, eller følg Videnskab.dk på YouTube.

Find flere videoer

\ Podcast

På med hørebøfferne!

Luk øjnene, og lad forskernes viden strømme ind ad øregangen. Her finder du Videnskab.dk's seneste podcasts.

Lyt til flere podcasts