Om forfatteren

Joachim Offenberg

Seniorforsker, Institut for Bioscience - Plante- og insektøkologi, Aarhus Universitet

Forskerne formidler

Forskerne formidler

Videnskab.dk udgiver både artikler skrevet af journalister og forskere. Når forskere står bag, er artiklerne mærket op som ’Forskerne formidler’. Forskerartikler bliver udgivet takket være støtte fra vores partnere: Lundbeckfonden, Danmarks Grundforskningsfond, Aalborg Universitet, Roskilde Universitet, Syddansk Universitet og Region Hovedstaden. Videnskab.dk's redaktion prioriterer indholdet og styrer de redaktionelle processer, uafhængigt af partnerne.

Myren – menneskets bedste ven?

TÆNKEPAUSER: De fleste anser myrer for at være et irritationsmoment, der undergraver havefliserne og ødelægger skovturen. Men faktisk er det, vi afskyr mest ved myrerne, nogle af de vigtigste egenskaber, vi selv besidder.

Så længe vi betragter myrerne som vores fjender, er vi oppe mod en enorm modstander – vi bekæmper en biomasse større end vores egen, og myrerne besidder mange af de evner, vi selv har mest gavn af, mener Hans Joachim Offenberg.

Annonce:

\ Video

Video, video, video!

Foretrækker du at se historierne udfolde sig i levende billeder? Så tjek vores seneste videoer, eller følg Videnskab.dk på YouTube.

Find flere videoer

\ Podcast

På med hørebøfferne!

Luk øjnene, og lad forskernes viden strømme ind ad øregangen. Her finder du Videnskab.dk's seneste podcasts.

Lyt til flere podcasts