Om forfatteren

Evanthia K. Schmidt

Lektor, Research Director, Institut for Statskundskab, Aarhus Universitet

Forskerne formidler

Forskerne formidler

Videnskab.dk udgiver både artikler skrevet af journalister og forskere. Når forskere står bag, er artiklerne mærket op som ’Forskerne formidler’. Forskerartikler bliver udgivet takket være støtte fra vores partnere: Lundbeckfonden, Danmarks Grundforskningsfond, Aalborg Universitet, Roskilde Universitet, Syddansk Universitet og Region Hovedstaden. Videnskab.dk's redaktion prioriterer indholdet og styrer de redaktionelle processer, uafhængigt af partnerne.

Hvorfor er mænd ramt hårdest af COVID-19?

KOMMENTAR: For at svare på det spørgsmål og mange andre, bliver vi nødt til at forske i, hvordan coronavirus er relateret til køn – og ikke kun det biologiske. Den viden vil også kunne hjælpe os i forebyggelse og behandling af fremtidige pandemier.

mænd kvinder smitte kønsforskelle corona COVID-19 studier biologi medicin samfund

Forskning skal i højere grad inkorporere kønsforskelle i studier, og fokus bør i langt højere grad også være på kvindernes rolle i sundhedssystemet og i beslutningsprocesserne, skriver forsker. (Illustration: Shutterstock)

Annonce:

\ Video

Video, video, video!

Foretrækker du at se historierne udfolde sig i levende billeder? Så tjek vores seneste videoer, eller følg Videnskab.dk på YouTube.

Find flere videoer

\ Podcast

På med hørebøfferne!

Luk øjnene, og lad forskernes viden strømme ind ad øregangen. Her finder du Videnskab.dk's seneste podcasts.

Lyt til flere podcasts