Om forfatteren

Garbi Schmidt

Professor MSO, Institut for Kommunikation og Humanistisk Videnskab, Roskilde Universitet

Jeg er professor i kultur- og sprogmødestudier på Institut for Kommunikation og Humanistisk Videnskab, Roskilde Universitet.
Uddannelsesmæssigt har jeg en ph.d. i islamologi fra Lunds Universitet (1998) og en filosofisk doktorgrad (2015) om Nørrebros indvandringshistorie.
Jeg har specialiseret mig i forskning om indvandrere i Vesten, herunder muslimske minoriteter.
Jeg ser på religion som praksis, ikke som et fjernt, ideologisk landskab. Selv i et (tilsyneladende) sekulær land som Danmark sætter religion sit stærke præg, både politisk, socialt, og kulturelt.
Religion er betydningsfuld for, hvem der forstås som 'os' og 'de andre', for eksempel når snakken går om islam.
Jeg prøver at stille både skarpt, men også give skæve vinkler på religionens praktiske og politiske betydning, både i Danmark og internationalt.

Forskerne formidler

Forskerne formidler

Videnskab.dk udgiver både artikler skrevet af journalister og forskere. Når forskere står bag, er artiklerne mærket op som ’Forskerne formidler’. Forskerartikler bliver udgivet takket være støtte fra vores partnere: Lundbeckfonden, Danmarks Grundforskningsfond, Aalborg Universitet, Roskilde Universitet, Syddansk Universitet og Region Hovedstaden. Videnskab.dk's redaktion prioriterer indholdet og styrer de redaktionelle processer, uafhængigt af partnerne.

Danmark som flygtningeland: Et 100-års perspektiv

Det er langt fra er første gang i dansk historie, at vi har oplevet flygtningestrømme. De fleste af os husker nok flygtningene fra det tidligere Jugoslavien, Sri Lanka, Somalia, Iran, Irak, Afghanistan - og senest Syrien. (Foto: Nicolas Economou / Shutterstock.com)

Annonce:

\ Video

Video, video, video!

Foretrækker du at se historierne udfolde sig i levende billeder? Så tjek vores seneste videoer, eller følg Videnskab.dk på YouTube.

Find flere videoer

\ Podcast

På med hørebøfferne!

Luk øjnene, og lad forskernes viden strømme ind ad øregangen. Her finder du Videnskab.dk's seneste podcasts.

Lyt til flere podcasts