Ah, de er ikke for kvikke i USA, vel? Du ved i hvert fald meget mere end dem, gør du ikke? Hvis det er, hvad du går rundt og tror, kan du finde ud af, om det passer nu.
Hvert andet år tester National Science Foundation amerikanernes viden inden for naturvidenskab og teknik for at vurdere, hvordan det står til.
\ Videnskabsquiz
Bemærk, at spørgsmålene går på, hvad videnskaben og dens teorier hovedsageligt peger på.
Eksempelvis er de korrekte svar på spørgsmålene om universets begyndelse og menneskets afstamning det, som de fleste henholdsvis astronomer og biologer er enige om.
Testen indeholder ti forskellige spørgsmål om naturvidenskab, som skal sige noget om, hvor meget amerikanerne ved. Resultaterne bliver sammenlignet med andre lande som Canada, Kina og Rusland, så de kan se, hvor godt amerikanerne er med i forhold til de øvrige lande.
Nu kan du prøve at quizze dig selv og se, om du er klogere end amerikanerne. Du kan også sammenligne dig selv med de øvrige lande, som har taget testen.
Hvis du svarer forkert, kan du læse mere om emnerne i de links, vi har lagt i bunden af artiklen.
Hvis du vil vide mere om svarene i quizzen, så kan du læse videre her:
\ Læs mere
\ Læs mere
\ Hvilke lande var klogest?
Hvordan gik det så i den store globale test? Er amerikanerne så dumme, som vi går og tror?
Ifølge testresultaterne er EU-borgerne en snert klogere end amerikanerne, mens vi er næsten dobbelt så kloge som russerne, der klarede sig klart dårligst med et gennemsnit på 33 procents korrekte svar.
Kineserne var næstdårligst i testen og fik gennemsnit kun 40 procent korrekte svar. Amerikanerne fik en midterplacering med 60 procents korrekte var.
De klogeste er duksene fra Canada, der i gennemsnit svarede rigtigt på 72 procent af spørgsmålene.
EU-landene var næsten 10 procent dårligere og måtte nøjes med en 3. plads bag Israel og Canada.
Her kommer listen over, hvilke lande der i gennemsnit havde flest korrekte svar:
- Canada: 72 %
- Israel: 71 %
- EU-landene: 63 %
- Sydkorea: 61 %
- USA: 60 %
- Schweiz: 59 %
- Japan: 53 %
- Malaysia: 46 %
- Indien: 45 %
- Kina: 40 %
- Rusland: 33 %
Det er dog værd at bemærke, at ikke alle lande opgav data på alle spørgsmål, og de udeladte spørgsmål talte ikke med i udregningen af gennemsnittet.
Data fra andre lande end USA har også flere år på bagen – ældst er tallene fra EU, der stammer fra en undersøgelse fra 2005.