Om forfatteren

Lise Brix

Journalist

Lise Brix

Journalist på Videnskab.dk siden 2013. Initiativtager og primus motor på udviklingen af Videnskab.dk's prisvindende guide til videnskabsjournalistik. Underviser desuden i formidling for forskere og videnskabsjournalistik for journalister.

Spørg Videnskaben

Spørg Videnskaben

Spørg Videnskaben er Videnskab.dk’s læserbrevkasse. Her kan du stille spørgsmål til forskerne om alskens emner - lige fra sjove bynavne og prutter til kvantecomputere og livets oprindelse. Du kan spørge om alt, men vi elsker især de lidt skøre spørgsmål, der er opstået på baggrund af en nysgerrig undren. Vi vælger de bedste spørgsmål og kvitterer med en Videnskab.dk-T-shirt. Send dit spørgsmål til: sv@videnskab.dk

Maskine på Mars fjerner CO2 fra atmosfæren – kan vi gøre det samme på Jorden?

Kan en maskine på Mars være en del af klimaløsningen på Jorden? Ja, mener flere forskere – og en dansk virksomhed er i fuld sving.

MOXIE er en maskine på størrelse med et bilbatteri, som kan producere ilt. Her bliver MOXIE installeret i maven på Marsbilen Perseverance. (Foto: NASA)

MOXIE er en maskine på størrelse med et bilbatteri, som i øjeblikket står på Mars og fjerner COfra Mars' atmosfære for at omdanne det til ilt. Kan man gøre det samme på Jorden, spørger en læser. (Foto: NASA)

Annonce:

\ Video

Video, video, video!

Foretrækker du at se historierne udfolde sig i levende billeder? Så tjek vores seneste videoer, eller følg Videnskab.dk på YouTube.

Find flere videoer

\ Podcast

På med hørebøfferne!

Luk øjnene, og lad forskernes viden strømme ind ad øregangen. Her finder du Videnskab.dk's seneste podcasts.

Lyt til flere podcasts