Lise Brix

\Følg Lise Brix

Lise Brix

Journalist

\Følg Lise Brix

Jeg er uddannet journalist fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole og har desuden fået undervisning i forskningsformidling på Concordia University i Canada.

Jeg har været ansat som journalist på Videnskab.dk siden 2013 og elsker mit arbejde, hvor jeg efterhånden har fået lov til at skrive om (næsten) alt mellem himmel og jordkloder - og mellem Big Bang og fremtiden.

Jeg har ad flere omgange arbejdet med videnskabsjournalistik i udlandet og blandt andet været redaktør for avisen Vanuatu Times i den lille Stillehavsnation Vanuatu. I 2018/19 havde jeg orlov fra min stilling på Videnskab.dk og arbejdede som højskolelærer.

I de senere år har jeg desuden været involveret i udvikling og afholdelse af en række kurser i formidling for forskere og videnskabsjournalistik for journalister. Jeg har været så heldig at få lov at undervise dygtige forskere og journalister lige fra Grønland og Danmark til Ghana og Tanzania.

I 2021 var jeg initiativtager og primus motor på udviklingen af Videnskab.dk's gratis guide til videnskabsjournalistik. Guiden blev belønnet med en Anders Bording-pris fra Danske Medier for årets bedste ide.

Skriv endelig til mig på lb@videnskab.dk, hvis du har ris, ros eller forslag til historier.

1 - 16 artikler af 667