Om forfatteren

Stubberne - Henrik og Helle Stub

Lektorer i astronomi, fysik og matematik

Henrik og Helle Stub

Vi er begge uddannet på Københavns Universitet i astronomi, fysik og matematik.

Vi er erfarne gymnasielærere med mange år som undervisere på Middelfart og senere Nordfyns Gymnasium.

I snart 50 år har vi desuden beskæftiget os med at formidle astronomi og rumfart gennem radio, fjernsyn, bøger og foredrag og kurser - herunder på Folkeuniversitetet.

Desuden har vi været freelance-medarbejdere på Illustreret Videnskab i perioden 1984-2012.

Vi har modtaget Tycho Brahe medaljen i 2008 fra Tycho Brahe Planetarium i København og 'European Science Writers Award' i 2014.

Vi afholder med mellemrum folkeuniversitetskurser i astronomi og rumfart, bl.a. baseret på vor bog 'Det levende Univers'.

Her er Hubbles største opdagelser

Universets oprindelse, galaksernes udvikling, opdagelsen af mørk energi og mysteriet om det mørke stof. Alle fænomener som Hubble-teleskopets skarpe linse gennem de seneste 25 år har udvidet og forfinet vores forståelse for. Få her et overblik over de vigtigste opdagelser, Hubble har bragt til Jorden.

Hubble finder hidtil fjerneste supernova. Lyset fra den har været undervejs i 9 milliarder år eller to tredjedele af universets alder. Det var sådanne supernova-observationer, der førte astronomerne på sporet af den mørke energi. (Foto: NASA, ESA, The Hubble Key Project Team, og The High-Z Supernova Search Team)

Annonce:

\ Video

Video, video, video!

Foretrækker du at se historierne udfolde sig i levende billeder? Så tjek vores seneste videoer, eller følg Videnskab.dk på YouTube.

Find flere videoer

\ Podcast

På med hørebøfferne!

Luk øjnene, og lad forskernes viden strømme ind ad øregangen. Her finder du Videnskab.dk's seneste podcasts.

Lyt til flere podcasts