Om forfatteren

Andreas Hougaard Laustsen

Professor ved Institut for Bioteknologi og Biomedicin, Danmarks Tekniske Universitet

Andreas Hougaard Laustsen er professor ved Institut for Bioteknologi og Biomedicin på Danmarks Tekniske Universitet. Andreas beskæftiger sig blandt andet med henholdsvis udviklingen af biokatalysatorer til fermentering af finkemikalier og med at udvikle modgift mod slangebid.

Se forskningsprofil

Cecilie Knudsen

Ph.d., Medstifter af VenomAid Diagnostics

Mia Øhlenschlæger

Kandidatstuderende ved Institut for Bioteknologi og Biomedicin, DTU

Forskerne formidler

Forskerne formidler

Videnskab.dk udgiver både artikler skrevet af journalister og forskere. Når forskere står bag, er artiklerne mærket op som ’Forskerne formidler’. Forskerartikler bliver udgivet takket være støtte fra vores partnere: Lundbeckfonden, Danmarks Grundforskningsfond, Aalborg Universitet, Roskilde Universitet, Syddansk Universitet og Region Hovedstaden. Videnskab.dk's redaktion prioriterer indholdet og styrer de redaktionelle processer, uafhængigt af partnerne.

Slangearters gift er unikke cocktails af dræberproteiner

Der er stor forskel på slangers gift, og afhængigt af hvilken slange du bliver bidt af, vil virkningen af giften være forskellig. Man kan dog med sikkerhed sige, at giften fra et slangebid – uanset slangens art – har ubehagelige konsekvenser for offeret.

sort mamba gift slange toksiner modgift dødelig protein hugormefamilie snogefamilie farlig

Den sorte mamba er en af verdens farligste slanger med en gift, der på en og samme tid lammer musklerne og får dem til at blive hyperaktive. Men mambaen er stadig ikke den allerfarligste. (Foto: TimVickers / Wikimedia Commons)

Annonce:

\ Video

Video, video, video!

Foretrækker du at se historierne udfolde sig i levende billeder? Så tjek vores seneste videoer, eller følg Videnskab.dk på YouTube.

Find flere videoer

\ Podcast

På med hørebøfferne!

Luk øjnene, og lad forskernes viden strømme ind ad øregangen. Her finder du Videnskab.dk's seneste podcasts.

Lyt til flere podcasts