Om forfatteren

Jørgen Møller

Professor - Institut for Statskundskab

Professor ved Institut for Statskundskab, Aarhus Universitet. Han har skrevet en række videnskabelige artikler og bøger om statsdannelse og demokratisering, herunder på dansk Demokrati: Opfattelser, udviklinger, årsager og virkninger (med Svend-Erik Skaaning) og Statsdannelse, regimeforandring og økonomisk udvikling.

Forskerne formidler

Forskerne formidler

Videnskab.dk udgiver både artikler skrevet af journalister og forskere. Når forskere står bag, er artiklerne mærket op som ’Forskerne formidler’. Forskerartikler bliver udgivet takket være støtte fra vores partnere: Lundbeckfonden, Danmarks Grundforskningsfond, Aalborg Universitet, Roskilde Universitet, Syddansk Universitet og Region Hovedstaden. Videnskab.dk's redaktion prioriterer indholdet og styrer de redaktionelle processer, uafhængigt af partnerne.

Middelalderen rummer nøglen til det moderne Europa

BOGUDDRAG: Hvad var årsagen til det moderne Europas fremkomst? For at forstå den forbløffende udvikling, der gav os en civiliseret og demokratisk statsmagt må vi spole langt tilbage i tiden. Vejen til Europa går nemlig gennem middelalderen.

Korstog Kong Johan Parlament Middelalder

Middelalderen var en tid, som var domineret af korstoge, fattigdom, overtro og primitiv teknologi. Men middelalderen var også en dynamisk tid, som har lagt brostenene frem til det moderne samfund, vi har i dag. (Foto: Shutterstock) 

Annonce:

\ Video

Video, video, video!

Foretrækker du at se historierne udfolde sig i levende billeder? Så tjek vores seneste videoer, eller følg Videnskab.dk på YouTube.

Find flere videoer

\ Podcast

På med hørebøfferne!

Luk øjnene, og lad forskernes viden strømme ind ad øregangen. Her finder du Videnskab.dk's seneste podcasts.

Lyt til flere podcasts