Om forfatteren

Stine Rendrup Johansen

journalist

Som cand.mag. i musikvidenskab (Københavns Universitet) og fagjournalist i musik (Danmarks Medie- og Journalisthøjskole) skriver jeg inden for alle hjørner af humaniora, kultur og samfund. Mit hjerte banker selvsagt for kunst og især for emner, der relaterer sig til musikkens verden, men lige så mange spændende historier om alt fra genforskning over den kolde krig til hundevæddeløb har lige så stille sneget sig ind i min portefølje.
Jeg har en særlig interesses i journalistisk nyhedsformidling for børn og unge og skriver fast for Weekendavisens tillæg Faktisk, som er for de 9 til 13-årige.
Udover traditionel artikelskrivning for et par andre medier også arbejder jeg med copywriting, presse og PR for en privat virksomhed.
 

Mexicos voldsspiral begynder i familierne

Hvis man vil løsne den ekstreme voldsknude, som Mexicos kriminelle strammer hårdere og hårdere, skal man kigge ind i deres familiestrukturer. Det mener antropolog Regnar Albæk Kristensen, som har studeret livet i en fattig, kriminel mexicansk familie på mikroniveau.

Mexico narkotika vold bander

Volden i Mexico bliver mere og mere voldsom. For at komme den til livs må man ind i familierne at kigge på den struktur og det kodeks, der her hersker, konkluderer antropolog Regnar Albæk Kristensen. (Foto:Shutterstock)

Annonce:

\ Video

Video, video, video!

Foretrækker du at se historierne udfolde sig i levende billeder? Så tjek vores seneste videoer, eller følg Videnskab.dk på YouTube.

Find flere videoer

\ Podcast

På med hørebøfferne!

Luk øjnene, og lad forskernes viden strømme ind ad øregangen. Her finder du Videnskab.dk's seneste podcasts.

Lyt til flere podcasts