Om forfatteren

Stine Rendrup Johansen

journalist

Som cand.mag. i musikvidenskab (Københavns Universitet) og fagjournalist i musik (Danmarks Medie- og Journalisthøjskole) skriver jeg inden for alle hjørner af humaniora, kultur og samfund. Mit hjerte banker selvsagt for kunst og især for emner, der relaterer sig til musikkens verden, men lige så mange spændende historier om alt fra genforskning over den kolde krig til hundevæddeløb har lige så stille sneget sig ind i min portefølje.
Jeg har en særlig interesses i journalistisk nyhedsformidling for børn og unge og skriver fast for Weekendavisens tillæg Faktisk, som er for de 9 til 13-årige.
Udover traditionel artikelskrivning for et par andre medier også arbejder jeg med copywriting, presse og PR for en privat virksomhed.
 

Den kolde krig er stadig kompasset for dansk sikkerhedspolitik

Den kolde krig bliver stadig brugt af danske politikere som argument og forståelsesramme for vigtige udenrigs- og sikkerhedspolitiske spørgsmål. Det viser et ny ph.d.-projekt, som sætter fokus på, hvordan historien bliver brugt.

kold krig Leonid Bresjnev og DDR’s Erich Honecker broderkys

Rosanna Farbøls ph.d. handler om, i hvor utrolig høj grad den kolde krig stadig spiller ind på dansk sikkerhedspolitik. Her ses et symbol på den kolde krig: Det berømte ’broderkys’ mellem Sovjets Leonid Bresjnev og DDR’s Erich Honecker på et stykke af Berlinmuren i 1979. (Foto: Shutterstock)

Annonce:

\ Fra arkivet

Det bedste fra arkivet

Gå på opdagelse i mere end 35.000 artikler.

Søg i arkivet

\ Video

Video, video, video!

Foretrækker du at se historierne udfolde sig i levende billeder? Så tjek vores seneste videoer, eller følg Videnskab.dk på YouTube.

Find flere videoer

\ Podcast

På med hørebøfferne!

Luk øjnene, og lad forskernes viden strømme ind ad øregangen. Her finder du Videnskab.dk's seneste podcasts.

Lyt til flere podcasts