Om forfatteren

Forskerne formidler

Forskerne formidler

Videnskab.dk udgiver både artikler skrevet af journalister og forskere. Når forskere står bag, er artiklerne mærket op som ’Forskerne formidler’. Forskerartikler bliver udgivet takket være støtte fra vores partnere: Lundbeckfonden, Danmarks Grundforskningsfond, Aalborg Universitet, Roskilde Universitet, Syddansk Universitet og Region Hovedstaden. Videnskab.dk's redaktion prioriterer indholdet og styrer de redaktionelle processer, uafhængigt af partnerne.

Fake news er en del af valgkampen – sådan undgår du at blive snydt

Fake news bliver brugt som en samlebetegnelse for alle former for snyd. Men hvad gør politikerne og de sociale medier for at bekæmpe det? Og hvordan spotter du falske nyheder og profiler?

fake news begreb valgkamp facebook

Fake news er langt fra et nyt begreb. Allerede i 1894 var det en del af samtalen, som det her ses i dette udsnit. Med Trump, russiske trolde og de sociale mediers udbredelse har det dog i den grad fået en renæssance. (Udsnit af tegning: F. Burr Opper, 1894).

Annonce:

\ Fra arkivet

Det bedste fra arkivet

Gå på opdagelse i mere end 35.000 artikler.

Søg i arkivet

\ Video

Video, video, video!

Foretrækker du at se historierne udfolde sig i levende billeder? Så tjek vores seneste videoer, eller følg Videnskab.dk på YouTube.

Find flere videoer

\ Podcast

På med hørebøfferne!

Luk øjnene, og lad forskernes viden strømme ind ad øregangen. Her finder du Videnskab.dk's seneste podcasts.

Lyt til flere podcasts