Ugens podcast om blockchain: Revolution eller døgnflue?
Er blockchain-teknologien en revolution eller en døgnflue? Lyt med i ugens podcast.
blockchain teknologi hype hvad er det

Blockchain er et af de mest hypede teknologibegreber for tiden. Men hvad er det, og er det overhovedet værd at sætte sig ind i? (Foto: Shutterstock/ grafik: Mette Friis-Mikkelsen og Lærke Rosenberg)

Blockchain er et af de mest hypede teknologibegreber for tiden. Men hvad er det, og er det overhovedet værd at sætte sig ind i? (Foto: Shutterstock/ grafik: Mette Friis-Mikkelsen og Lærke Rosenberg)

Blockchain, som er teknologien bag bitcoins, bliver af nogle hyldet som en revolution, der i den grad udfordrer vores ellers (gode?) gamle banksystem.

Men hvad går blockchainteknologien egentlig ud på? Og er den kommet for at blive?

Det diskuterer to forskere og journalist Eskild Heinemeier fra Videnskab.dk blandt andet i ugens podcast:

»Ved blockchain er der en hype, der gør, at folk bider på, selvom de ikke rigtig ved, hvad det er,« siger Peter Sestoft, der er professor og institutleder på Computer Science på IT Universitetet blandt andet i podcasten, som gør dig klogere på det forvirrende begreb. 

Massegrav fra jernalderen, vild påstand som Solens stråler og HPV-vaccinen

Vanen tro, får du, udover en spændende indføring i den nyeste teknologi bag digital valuta, også et overblik over ugens vigtigste historier på Videnskab.dk:

Videnskab.dk Podcast

Lyt til vores seneste podcasts herunder. Du kan også findes os i din podcast-app under navnet 'Videnskab.dk Podcast'.

Videnskabsbilleder

Se de flotteste forskningsfotos på vores Instagram-profil, og læs om det betagende billede af nordlys taget over Limfjorden her.

Ny video fra Tjek

Tjek er en YouTube-kanal om videnskab henvendt til unge.

Indholdet på kanalen bliver produceret af Videnskab.dk's videojournalister med samme journalistiske arbejdsgange, som bliver anvendt på Videnskab.dk.

Hej! Vi vil gerne fortælle dig lidt om os selv

Nu hvor du er nået helt herned på vores hjemmeside, er det vist på tide, at vi introducerer os.

Vi hedder Videnskab.dk, kom til verden i 2008 og er siden vokset til at blive Danmarks største videnskabsmedie med omkring en million brugere om måneden.

Vores uafhængige redaktion leverer dagligt gratis forskningsnyheder og andet prisvindende indhold, der med solidt afsæt i videnskabens verden forsøger at give dig aha-oplevelser og væbne dig mod misinformation.

Vores journalister fortæller historier om både kultur, astronomi, sundhed, klima, filosofi og al anden god videnskab indimellem - i form af artikler, podcasts, YouTube-videoer og indhold på sociale medier.

Vi stiller meget høje krav til, hvordan vi finder og laver vores historier. Vi har lavet et manifest med gode råd til at finde troværdig information, og vi modtog i 2021 en fornem pris for vores guide til god, kritisk videnskabsjournalistik.

Vores redaktion gør en dyd ud af at få uafhængige forskere til at bedømme betydningen af nye studier, og alle interviewede forskere citat- og faktatjekker vores artikler før publicering.

Hvis du går rundt og undrer dig over stort eller småt, vil vi elske at høre fra dig og forsøge at give dig svar med forskernes hjælp. Send bare dit spørgsmål til vores brevkasse Spørg Videnskaben.

Vi håber, at du vil følge med i forskningens forunderlige opdagelser her på Videnskab.dk.

Få et af vores gratis nyhedsbreve sendt til din indbakke. Du kan også følge os på sociale medier: Facebook, Twitter, Instagram, YouTube eller LinkedIn.

Med venlig hilsen

Videnskab.dk