Om forfatteren

Charlotte Price Persson

Journalist

Jeg har arbejdet for Videnskab.dk i stort set alle stillinger på redaktionen, siden jeg blev lukket ind i folden som praktikant i 2011. Studentermedhjælper, freelancer, redaktionssekretær, SoMe-redaktør og nyhedsredaktør for at nævne nogle stykker.
Siden 1. januar 2016 har jeg sat mig i stolen som skrivende journalist og dækker nu primært arkæologi og naturvidenskab, men også de mere forskningstunge emner såsom måling af forskningen samt forskernes arbejdsbetingelser. Læs eksempler på mit arbejde herunder.
Jeg er ansvarlig for Videnskab.dk's livechats og agerer desuden praktikantvejleder for vores to dygtige praktikanter.
Jeg blev færdiguddannet professionsbachelor fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole 1. februar 2013 og har tidligere været i praktik hos Søndagsavisen, hvor jeg blandt andet dækkede familie og uddannelse som stofområder. 
Skriv meget gerne til mig på cpp@videnskab.dk, hvis du sidder med en god forskningshistorie!

Supernova observeret gennem ekstremt sjældent kosmisk fænomen

For første gang nogensinde har astrofysikere observeret det samme lys fra en eksploderende stjerne i fire forskellige billeder. Fænomenet bekræfter Einsteins forudsigelser og kan bruges til at forstå fundamentale processer i universet – først og fremmest fordelingen af mørkt stof.

Lyset fra supernovaen 'Refsdal' - opkaldt efter manden, der forudsagde fænomenet for 50 år siden - optræder 4 gange rundt om galaksehoben. Vi kan se den takket være 'gravitationslinseeffekten' og kommer formentlig til at se den igen om nogle år, når lyset igen har rejst ned til Jorden via en ny rute. (Foto: NASA, ESA, and S. Rodney (JHU))

Annonce:

\ Video

Video, video, video!

Foretrækker du at se historierne udfolde sig i levende billeder? Så tjek vores seneste videoer, eller følg Videnskab.dk på YouTube.

Find flere videoer

\ Podcast

På med hørebøfferne!

Luk øjnene, og lad forskernes viden strømme ind ad øregangen. Her finder du Videnskab.dk's seneste podcasts.

Lyt til flere podcasts