Om forfatteren

Stubberne - Henrik og Helle Stub

Lektorer i astronomi, fysik og matematik

Henrik og Helle Stub

Vi er begge uddannet på Københavns Universitet i astronomi, fysik og matematik.

Vi er erfarne gymnasielærere med mange år som undervisere på Middelfart og senere Nordfyns Gymnasium.

I snart 50 år har vi desuden beskæftiget os med at formidle astronomi og rumfart gennem radio, fjernsyn, bøger og foredrag og kurser - herunder på Folkeuniversitetet.

Desuden har vi været freelance-medarbejdere på Illustreret Videnskab i perioden 1984-2012.

Vi har modtaget Tycho Brahe medaljen i 2008 fra Tycho Brahe Planetarium i København og 'European Science Writers Award' i 2014.

Vi afholder med mellemrum folkeuniversitetskurser i astronomi og rumfart, bl.a. baseret på vor bog 'Det levende Univers'.

NASA udvælger 12 nye astronauter: Hvor går rejsen hen?

ANALYSE: NASA har netop udvalgt 12 nye astronauter, som alle har det tilfælles, at de ikke ved, hvilke rumrejser de kan forvente de næste 20-30 år. De yngste af de nye astronauter er kun 29 år, og da erfaringen viser, at man godt kan sende astronauter på over 60 år ud i rummet, kan de være aktive frem til næsten 2050.

ESA månebase Månen 3D print

Måske kommer nogle af de nye astronauter til at passe en base på Månen. Her er det en af ESAs plantegninger til en sådan Månebase. Idéen er, at basen skal laves af lokale materialer og ved hjælp af en 3D-printer. (Foto: ESA/Foster + Partners)    

Annonce:

\ Video

Video, video, video!

Foretrækker du at se historierne udfolde sig i levende billeder? Så tjek vores seneste videoer, eller følg Videnskab.dk på YouTube.

Find flere videoer

\ Podcast

På med hørebøfferne!

Luk øjnene, og lad forskernes viden strømme ind ad øregangen. Her finder du Videnskab.dk's seneste podcasts.

Lyt til flere podcasts