Om forfatteren

Thore Bjørnvig

Mag. art. i religionsvidenskab

Jeg er uddannet mag. art. i religionsvidenskab og skrev magisterspeciale om de religiøse aspekter af the Search for Extraterrestrial Intelligence (2005).
I perioden 2005-2010 underviste jeg som ekstern lektor på Afdeling for Religionshistorie, Institut for Tværkulturelle og Regionale Studier, Københavns Universitet.
Jeg har desuden udført et historisk undersøgelsesprojektet om dansk astrometri for Kroppedal Museum, samt et forskningsprojekt om Ørstedsattellitten i et samarbejde mellem Kroppedal Museum, Danmarks Tekniske Museum og DTU Teknologihistorie.

Mit primære forskningsområde ligger inden for religiøse og kulturelle aspekter af rumfart og rumforskning.
Inden for dette område har jeg publiceret artikler i internationale, engelsksprogede tidsskrifter og antologier.
Jeg er uafhængig forsker og holder foredrag om bl.a. astrokulturelle emner.
Se mere på min blog: orionsskulder.blogspot.com

Forskerne formidler

Forskerne formidler

Videnskab.dk udgiver både artikler skrevet af journalister og forskere. Når forskere står bag, er artiklerne mærket op som ’Forskerne formidler’. Forskerartikler bliver udgivet takket være støtte fra vores partnere: Lundbeckfonden, Danmarks Grundforskningsfond, Aalborg Universitet, Roskilde Universitet, Syddansk Universitet og Region Hovedstaden. Videnskab.dk's redaktion prioriterer indholdet og styrer de redaktionelle processer, uafhængigt af partnerne.

Derfor vil mennesket ud i rummet

Hvad er det, der får os mennesker til at begive os længere og længere ud i rummet? Religionsforsker og blogger hos Videnskab.dk, Thore Bjørnvig, forsøger her at komme med sine bud på et svar.

Billedet er taget af astronauter på den internationale rumstation (ISS) 31. juli, 2011. Man ser Jordens atmosfære; troposfæren, stratosfæren og videre opad. (Foto: NASA/JSC Gateway to Astronaut Photography of Earth)

Annonce:

\ Video

Video, video, video!

Foretrækker du at se historierne udfolde sig i levende billeder? Så tjek vores seneste videoer, eller følg Videnskab.dk på YouTube.

Find flere videoer

\ Podcast

På med hørebøfferne!

Luk øjnene, og lad forskernes viden strømme ind ad øregangen. Her finder du Videnskab.dk's seneste podcasts.

Lyt til flere podcasts