Om forfatteren

Stubberne - Henrik og Helle Stub

Lektorer i astronomi, fysik og matematik

Henrik og Helle Stub

Vi er begge uddannet på Københavns Universitet i astronomi, fysik og matematik.

Vi er erfarne gymnasielærere med mange år som undervisere på Middelfart og senere Nordfyns Gymnasium.

I snart 50 år har vi desuden beskæftiget os med at formidle astronomi og rumfart gennem radio, fjernsyn, bøger og foredrag og kurser - herunder på Folkeuniversitetet.

Desuden har vi været freelance-medarbejdere på Illustreret Videnskab i perioden 1984-2012.

Vi har modtaget Tycho Brahe medaljen i 2008 fra Tycho Brahe Planetarium i København og 'European Science Writers Award' i 2014.

Vi afholder med mellemrum folkeuniversitetskurser i astronomi og rumfart, bl.a. baseret på vor bog 'Det levende Univers'.

Bransons flyvning markerer en ny begyndelse på rumturismen

Endelig kan rumturismen blomstre. Men det vigtigste er de nye rumfirmaers teknologier, som kan give nye måder at anvende rummet på.

Rumfart kan hurtigt forvandle en stor formue til en lille formue. Heldigvis har Richard Branson masser af penge til at skyde i projektet, og han tror virkelig på tanken om rumturisme. (Foto: Virgin Galactic)

Rumfart kan hurtigt forvandle en stor formue til en lille formue. Heldigvis har Richard Branson (svævende øverst) masser af penge til at skyde i projektet, og han tror virkelig på tanken om rumturisme. Det skriver Henrik og Helle Stub (aftegnet nede til højre) i denne analyse. (Foto: Virgin Galactic)

Annonce:

\ Video

Video, video, video!

Foretrækker du at se historierne udfolde sig i levende billeder? Så tjek vores seneste videoer, eller følg Videnskab.dk på YouTube.

Find flere videoer

\ Podcast

På med hørebøfferne!

Luk øjnene, og lad forskernes viden strømme ind ad øregangen. Her finder du Videnskab.dk's seneste podcasts.

Lyt til flere podcasts