Om forfatteren

Thomas Hoffmann

Journalist - Twitter: @Tuffmann

Thomas Hoffmann

Jeg har været videnskabsjournalist i 15 år og modtog European Science Writer Junior Award i 2014. Skriver om det meste, men forsømmer sjældent en lejlighed til at komme omkring klima eller fodbold.

Spørg Videnskaben

Spørg Videnskaben

Spørg Videnskaben er Videnskab.dk’s læserbrevkasse. Her kan du stille spørgsmål til forskerne om alskens emner - lige fra sjove bynavne og prutter til kvantecomputere og livets oprindelse. Du kan spørge om alt, men vi elsker især de lidt skøre spørgsmål, der er opstået på baggrund af en nysgerrig undren. Vi vælger de bedste spørgsmål og kvitterer med en Videnskab.dk-T-shirt. Indsend dit spørgsmål i formularen herunder, eller send det via mail til: sv@videnskab.dk

Hvorfor bliver knive sløve i opvaskemaskinen?

En læser vil vide, hvorfor køkkenknive bliver sløve af at være i opvaskemaskinen. Her får du videnskabens forklaring på, hvad der kan ske – krydret med en tvivl om, hvorvidt det i virkeligheden er det, der slår vores knive ihjel.

Åh-nej, kom du nu til at putte den skarpe køkkenkniv i opvaskemaskinen? Det er ikke sikkert, du behøver være så fortvivlet. Der er nemlig god chance for, at det slet ikke er i opvaskemaskinen, din kniv møder sit endeligt. (Foto: Shutterstock)

Annonce: