Om forfatteren

Kristian Syberg

Lektor, Sektionsleder for Miljødynamik, Institut for Naturvidenskab og Miljø, Roskilde Universitet og repræsentant for MarinePlastic

Nikoline G. Oturai

Ph.d.-studerende ved Institut for Naturvidenskab og Miljø, Roskilde Universitet

Steffen Foss Hansen

Lektor, Institut for Vand og Miljøteknologi, Danmarks Tekniske Universitet

Forskerne formidler

Forskerne formidler

Videnskab.dk udgiver både artikler skrevet af journalister og forskere. Når forskere står bag, er artiklerne mærket op som ’Forskerne formidler’. Forskerartikler bliver udgivet takket være støtte fra vores partnere: Lundbeckfonden, Danmarks Grundforskningsfond, Aalborg Universitet, Roskilde Universitet, Syddansk Universitet og Region Hovedstaden. Videnskab.dk's redaktion prioriterer indholdet og styrer de redaktionelle processer, uafhængigt af partnerne.

Borgerne skal inddrages, hvis vi skal plastikforurening til livs

FN er i gang med at formulere en skelsættende aftale til kamp mod plastikforurening – og vi må sørge for, at borgerne er med.

En strand er fyldt med helt vildt meget plastik

En ny traktat binder alle medlemslande i FN ved lov til at arbejde for at mindste plastforurening. Traktaten er nu ved at blive udformet, og det er vigtigt, at FN lytter til borgere i processen. (Foto: Shutterstock)

Annonce:

\ Video

Video, video, video!

Foretrækker du at se historierne udfolde sig i levende billeder? Så tjek vores seneste videoer, eller følg Videnskab.dk på YouTube.

Find flere videoer

\ Podcast

På med hørebøfferne!

Luk øjnene, og lad forskernes viden strømme ind ad øregangen. Her finder du Videnskab.dk's seneste podcasts.

Lyt til flere podcasts