Om forfatteren

Trine Bilde

professor, Institut for Bioscience - Genetik, økologi og evolution, Aarhus Universitet

Trine Bilde er uddannet biolog ved Aarhus Universitet og fik i 1999 en ph.d. baseret på studier af rovdyr-byttedyr-interaktioner og livshistoriebiologi hos leddyr.
Hun har efterfølgende været postdoc ved Ben Gurion University, Israel, finansieret af Statens Naturvidenskabelige Forskningsråd (2000-2001).
Trine Bilde har været ansat i et år ved Danmarks Miljøundersøgelser som forsker, og blev i 2002 ansat som Stenostipendiat og senere som Carlsbergstipendiat ved Aarhus Universitet.
Senest har hun haft et EU Marie Curie-stipendiat ved Uppsala Universitet i Sverige. 
Trine Bilde forsker i evolutionær økologi med fokus på social evolution, evolution af parringssystemer, seksuel selektion, seksuel konflikt, indavlseffekter, populationsgenetik og genotype x fænotype-interaktioner.
I dag er hun ansat som lektor på Biologisk Institut, Aarhus Universitet, hvor hun bl.a. underviser i adfærdsbiologi og zoologi. 
Er der nogen, der har sat sit præg på naturvidenskaben, så er det Charles Darwin. Jeg skriver om Darwins betydning for min forskning i dag.
 
 
 

Forskerne formidler

Forskerne formidler

Videnskab.dk udgiver både artikler skrevet af journalister og forskere. Når forskere står bag, er artiklerne mærket op som ’Forskerne formidler’. Forskerartikler bliver udgivet takket være støtte fra vores partnere: Lundbeckfonden, Aalborg Universitet, Roskilde Universitet og Syddansk Universitet og Region Hovedstaden. Videnskab.dk's redaktion prioriterer indholdet og styrer de redaktionelle processer, uafhængigt af partnerne.

Blæksprutter har udviklet sofistikeret brug af værktøj

blæksprutte kokosnød

Blæksprutten har udviklet en særlig teknik til at bære kokosnødskallen. En teknik, der giver en 'gakket gangart'. (Video: Victoria Museum)

kaskelothvaler jager i dybhavet

Danskere løser mysterium om tandhvalers vanvittige lyde

Toilet er styrtet sammen i Ghana

Kvinde går på toilet i sit hjem – hun dør, da det forsvinder under jorden 

Derfor er du familie med en neandertaler

Derfor er du i familie med neandertalerne

Video: Morten Meldal giver Nobel-forelæsning om klik-kemi

Annonce:

\ Fra arkivet

Det bedste fra arkivet

Gå på opdagelse i mere end 35.000 artikler.

Søg i arkivet

\ Video

Video, video, video!

Foretrækker du at se historierne udfolde sig i levende billeder? Så tjek vores seneste videoer, eller følg Videnskab.dk på YouTube.

Find flere videoer

\ Podcast

På med hørebøfferne!

Luk øjnene, og lad forskernes viden strømme ind ad øregangen. Her finder du Videnskab.dk's seneste podcasts.

Lyt til flere podcasts