40.000 år gammelt ulvehoved med hjernen intakt er fundet i Sibirien

Den forhistoriske ulvs hoved måler 40 centimeter i længden, hvilket er halvt så stort som hele kroppen på en moderne ulv. (Foto: Albert Protopopov)

Den forhistoriske ulvs hoved måler 40 centimeter i længden, hvilket er halvt så stort som hele kroppen på en moderne ulv. (Foto: Albert Protopopov)

11 juni 2019

Hovedet på en kæmpestor forhistorisk ulv er dukket op fra permafrosten i Sibirien.

Fundet, der er mere end 40.000 år gammelt, stammer fra den pleistocæne epoke, og det er ekstremt velbevaret, skriver The Siberian Times.

Ulvens hjerne såvel som dens mammut-agtige pels og imponerende hugtænder er intakte, og det menes, at ulven har været mellem to til fire år gammel, da den døde.

»Det er et unikt fund, og det er første gang nogensinde, at man har fundet resterne af en fuldvoksen pleisocæn-ulv med dets væv bevaret,« fortæller Albert Protopopov, professor i palæontologi ved det russiske Sakha Academy of Sciences, ifølge The Siberian Times.

Fundet blev præsenteret ved åbningen af en Mammut-udstilling i Tokyo. (Foto: Albert Protopopov)

LÆS OGSÅ: 40.000 år gammel, velbevaret istidshest er fundet i Sibirien

Det er nu planen, at forskere ved Naturhistoriska riksmuseet i Sverige skal undersøge ulvens DNA.

»Vi kommer til at sammenligne den med moderne ulve fra i dag for at forstå, hvordan arten har udviklet sig og for at kunne skabe en god rekonstruktion,« siger Albert Protopopov til The Siberian Times.

Den forhistoriske ulvs hoved måler 40 centimeter i længden, hvilket er halvt så stort som hele kroppen på en moderne ulv, der måler mellem 66 til 86 centimeter.

Man har indtil videre foretaget CT-skanninger af hovedet, og det har vist sig, at vævet er ekstremt velbevaret. (Foto: Albert Protopopov, Naoki Suzuki)

LÆS OGSÅ: Ny menneskeart fundet i Sibirien

Fundet blev præsenteret ved åbningen af en mammut-udstilling i Tokyo.

Ved samme udstilling annoncerede man også et fund af en ekstremt velbevaret huleløve-unge.

LÆS OGSÅ: Willerslev finder ‘nyt’ folkefærd i 31.000 år gamle mælketænder

LÆS OGSÅ: Skelsættende mammutfund omskriver menneskets historie

fghs

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.