Om forfatteren

Eugene Thacker

Filosof og professor i mediestudier ved The New School i New York.

Forskerne formidler

Forskerne formidler

Videnskab.dk udgiver både artikler skrevet af journalister og forskere. Når forskere står bag, er artiklerne mærket op som ’Forskerne formidler’. Forskerartikler bliver udgivet takket være støtte fra vores partnere: Lundbeckfonden, Danmarks Grundforskningsfond, Aalborg Universitet, Roskilde Universitet, Syddansk Universitet og Region Hovedstaden. Videnskab.dk's redaktion prioriterer indholdet og styrer de redaktionelle processer, uafhængigt af partnerne.

Lyt til black metal, og forstå den ‘kosmiske pessimisme’

BOGOMTALE: Stjernefilosoffen Eugene Thacker skriver, at de mørkeste afkroge af populærkulturen kan vise os, hvordan vores planet ser ud uden mennesket til at opleve den. Blandt andet i black metal-genren møder vi den absolutte intethed.

»Black metal er ikke bare en musikgenre, men også en subkultur og en måde at tænke dæmoner og det dæmoniske på i en verden af religiøse ekstremer,« skriver Eugene Thacker. (Foto: Shutterstock)

Annonce:

\ Fra arkivet

Det bedste fra arkivet

Gå på opdagelse i mere end 35.000 artikler.

Søg i arkivet

\ Video

Video, video, video!

Foretrækker du at se historierne udfolde sig i levende billeder? Så tjek vores seneste videoer, eller følg Videnskab.dk på YouTube.

Find flere videoer

\ Podcast

På med hørebøfferne!

Luk øjnene, og lad forskernes viden strømme ind ad øregangen. Her finder du Videnskab.dk's seneste podcasts.

Lyt til flere podcasts