Om forfatteren

James Carney

Senior Research Associate, psykologi, Lancaster University

Forskerne formidler

Forskerne formidler

Videnskab.dk udgiver både artikler skrevet af journalister og forskere. Når forskere står bag, er artiklerne mærket op som ’Forskerne formidler’. Forskerartikler bliver udgivet takket være støtte fra vores partnere: Lundbeckfonden, Danmarks Grundforskningsfond, Aalborg Universitet, Roskilde Universitet, Syddansk Universitet og Region Hovedstaden. Videnskab.dk's redaktion prioriterer indholdet og styrer de redaktionelle processer, uafhængigt af partnerne.

Kommer vi nogensinde til at kunne kommunikere med rumvæsener?

Spørgsmålet om andet intelligent liv i universet er ikke afgjort. Mange forskere mener, at vi umuligt kan have det hele for os selv. Men vil vi overhovedet være i stand til at kommunikere med eventuelle rumvæsener? To teorier hersker, og her forklarer en britisk forsker, hvorfor, han tror, der er grund til optimisme.

Aliens rumvæsener sprogpsykologi Noam Chomsky generativ grammatik konvergent evolution kognitiv semantik

Vi kan være ret sikre på, at vi kan udveksle videnskabelige data med rumvæsenerne. Hvis de universelle sandheder er de samme overalt, så burde forskellige beskrivelser af lovene i princippet være ens. (Foto: Shutterstock)

Annonce:

\ Video

Video, video, video!

Foretrækker du at se historierne udfolde sig i levende billeder? Så tjek vores seneste videoer, eller følg Videnskab.dk på YouTube.

Find flere videoer

\ Podcast

På med hørebøfferne!

Luk øjnene, og lad forskernes viden strømme ind ad øregangen. Her finder du Videnskab.dk's seneste podcasts.

Lyt til flere podcasts