Om forfatteren

Johanne Uhrenholt Kusnitzoff

Journalist

Jeg er biologinørden. Jeg holder af al videnskab, men foretrækker at skrive om planter, celler, sære dyr, økosystemer, miljø og i virkeligheden alt, hvad der er levende og gerne lidt mærkeligt.
Jeg er journalistpraktikant, og er i gang med at uddanne mig til fuldblods videnskabsjournalist på Roskilde Universitet. Der har jeg to sideløbende fag, så samtidig med Journalistikken studerer jeg også Miljøbiologi, og har derfor tilbragt en del tid iført waders i diverse danske vandløb.
Det har givet et glimrende indblik i forskningens verden, og især lysten til at dele alt det sjove med Videnskab.dk's læsere. 
 
 
 
 

Arkæolog: Vikinger kæmpede ikke bag mure af skjolde

Skjoldmuren er populær hos vikingeentusiaster, der genopfører berømte vikingeslag, i tv-serier og i film om vikinger. Men faktisk er skjoldmuren formentlig én stor misforståelse, lyder det fra dansk arkæolog.

skjoldmur vikinger vikingekamp arkæologi reinactment

Når vikingerne gik i kamp, forestiller man sig i dag, dannede de lange skjoldmure af overlappende skjolde, som ofte efterlignes af reinactment-grupper. Men det ville have medført, at skjoldene blev smadret af fjenden, mener arkæolog. (Foto: Shutterstock.com)

Annonce:

\ Fra arkivet

Det bedste fra arkivet

Gå på opdagelse i mere end 35.000 artikler.

Søg i arkivet

\ Video

Video, video, video!

Foretrækker du at se historierne udfolde sig i levende billeder? Så tjek vores seneste videoer, eller følg Videnskab.dk på YouTube.

Find flere videoer

\ Podcast

På med hørebøfferne!

Luk øjnene, og lad forskernes viden strømme ind ad øregangen. Her finder du Videnskab.dk's seneste podcasts.

Lyt til flere podcasts