Om forfatteren

Thomas Zoëga Ramsøy

Hjerneforsker, neuropsykolog og PhD

Hvordan hjernens biologi ligger til grund for vore beslutninger. Specielt fokuserer min forskning på 'værdibaserede valg', dvs. valg som bygger på værdisætning af forskellig slags.
Emner som forbrugeradfærd, gambling og ludomani, financiel adfærd og politiske holdninger er 'lovlige' emner.
Ikke mindst fungerer bloggen som et korrektiv for den måde, vi tænker om hjerneforskning i dag. Hjerneforskningen vinder netop frem i alle samfundets kroge, og med titlen 'hjerneforsker' kan man både blive rig og berømt. Bare man forstår at udnytte mediernes forkærlighed for kulørte hjernescanningsdiagrammer som nemme forklaringer på alt mellem himmel og jord.
Men det store lysegrå organ er den mest komplekse mekanisme, der findes, og er langt fra simpel eller entydig. Og videnskaben om hjernen er knap i sit spædbarns stadie.
Det gælder derfor om at skille skidt fra snot, både i videnskaben og blandt hjerneforskerne.

Forskerne formidler

Forskerne formidler

Videnskab.dk udgiver både artikler skrevet af journalister og forskere. Når forskere står bag, er artiklerne mærket op som ’Forskerne formidler’. Forskerartikler bliver udgivet takket være støtte fra vores partnere: Lundbeckfonden, Danmarks Grundforskningsfond, Aalborg Universitet, Roskilde Universitet, Syddansk Universitet og Region Hovedstaden. Videnskab.dk's redaktion prioriterer indholdet og styrer de redaktionelle processer, uafhængigt af partnerne.

Din genetiske makeup påvirker dine valg

lotto valg genetik risiko belønning

Din gensammensætning afgør, om du fokuserer mest på den mulige gevinst ved at spille Lotto, eller om risikoen for at tabe indskuddet overskygger belønningen. (Foto: Shutterstock)

Annonce:

\ Video

Video, video, video!

Foretrækker du at se historierne udfolde sig i levende billeder? Så tjek vores seneste videoer, eller følg Videnskab.dk på YouTube.

Find flere videoer

\ Podcast

På med hørebøfferne!

Luk øjnene, og lad forskernes viden strømme ind ad øregangen. Her finder du Videnskab.dk's seneste podcasts.

Lyt til flere podcasts