Når du i fremtiden sætter tænderne i et stykke kage, kan det meget vel være, at den ikke er et produkt af timers slid i et køkken, men i stedet er blevet sprøjtet ud af en 3D-printer.
Det skriver The Guardian.
I en artikel i tidsskriftet npj Science of Food har ingeniører ved Columbia University presset grænserne for 3D-printning ved at demonstrere, at teknologien har potentiale til at revolutionere køkkenet.
Revolutionen skal blive en realitet ved hjælp af patroner af pulver og pasta af fødevarer, der på sigt skal blive til mundvands-vækkende måltider.
»Vi kan printe kylling, oksekød, grøntsager og ost. Alt, der kan laves til en form for pasta, væske eller pulver,« forklarer Jonathan Blutinger, som er ingeniør og post.doc. ved Columbia Universitys Creative Machines Lab, til The Guardian.

»Jeg tror det er uundgåeligt. Så snart software rør ved en industri, kigger vi os ikke tilbage,« siger Jonathan Blutinger til The Guardian og forklarer videre, at endemålet er »at have en mad-printer kombineret med laser-koger, som en form for alt-i-en køkkenapperat. Det er din helt egen digitale kok.«
Kagen, som du kan se øverst i artiklen, tog en halv time for 3D-printeren at lave og smagte ikke ligefrem som noget, forskerne før havde prøvet.
Forskerteamet bag ser teknologien som en måde, hvor mennesker kan tracke deres kalorie- og næringsstofindtag, og samtidig slippe deres kreativitet løs med radikale nye mad-designs.
Men ikke alle er lige begejstrede. Dr. Duane Mellor, som er registreret diætist ved Aston Medical School, forklarer The Guardian, at han er bekymret for, om sunde næringsstoffer fra frugt og grøntsager går tabt for at gøre dem nemmere at printe.
Det kan lede til færre mikronæringsstoffer som vitaminer og mineraler i vores kost. Men samtidig tror han også på, at teknologien nok skal finde sin plads.