Om forfatteren

Stubberne - Henrik og Helle Stub

Lektorer i astronomi, fysik og matematik

Henrik og Helle Stub

Vi er begge uddannet på Københavns Universitet i astronomi, fysik og matematik.

Vi er erfarne gymnasielærere med mange år som undervisere på Middelfart og senere Nordfyns Gymnasium.

I snart 50 år har vi desuden beskæftiget os med at formidle astronomi og rumfart gennem radio, fjernsyn, bøger og foredrag og kurser - herunder på Folkeuniversitetet.

Desuden har vi været freelance-medarbejdere på Illustreret Videnskab i perioden 1984-2012.

Vi har modtaget Tycho Brahe medaljen i 2008 fra Tycho Brahe Planetarium i København og 'European Science Writers Award' i 2014.

Vi afholder med mellemrum folkeuniversitetskurser i astronomi og rumfart, bl.a. baseret på vor bog 'Det levende Univers'.

Har rumfarten fået en politisk krise?

For første gang i mange år har vi en politisk krise, der kan påvirke samarbejdet i rummet. I dag er al rumfart præget af et omfattende samarbejde på tværs af grænserne – man køber raketter og opsendelser, hvor det nu kan betale sig. Det måske vigtigste internationale samarbejde i rummet er den internationale rumstation ISS, der er opbygget af alle verdens store rummagter med undtagelse af Kina.

Trods krisen her på Jorden fejler samarbejdet om bord på ISS ikke noget. Besætningen består for tiden af tre russere, to amerikanere og en japaner. Chef ombord er den russiske kosmonaut Oleg Kotov, der ses i midten af billedet bag jordkuglen. (Foto: NASA)

Annonce:

\ Fra arkivet

Det bedste fra arkivet

Gå på opdagelse i mere end 35.000 artikler.

Søg i arkivet

\ Video

Video, video, video!

Foretrækker du at se historierne udfolde sig i levende billeder? Så tjek vores seneste videoer, eller følg Videnskab.dk på YouTube.

Find flere videoer

\ Podcast

På med hørebøfferne!

Luk øjnene, og lad forskernes viden strømme ind ad øregangen. Her finder du Videnskab.dk's seneste podcasts.

Lyt til flere podcasts