Om forfatteren

Catherine Jex

Redaktør af ScienceNordic

Jeg er videnskabsjournalist med speciale i geovidenskab og klimaændringer.
Før jeg blev journalist var jeg paleoklimatolog med 10 års erfaring i forskning inden for fortidens klima. Jeg var specielt interesseret i at indsamle data over regnfald, temperatur og atmosfæriske trykfelter ved hjælp af stalagmitter fra grotter.
 
Jeg har også dyppet mine tæer i grundvandsforskning i et forsøg på at forstå, hvordan vand bevæger sig og er opmagasineret i undergrunden.
Jeg er en passioneret fan af videnskab generelt og specielt i at kommunikere de spændende historier, som forskere er nødt til at fortælle - både til deres forskerkollegaer og til et bredere publikum. 

Sådan redder vi verdenshavene og de fødevarer, de leverer

Verdenshavene står over for syv nøgleproblemer – heriblandt klimaforandringer og overfiskeri. Læs hele listen her, og få forskernes bedste bud på, hvordan vi redder oceanerne og de fødevarer, de leverer.

Ifølge ny forskning står verdenshavene over for syv nøgleproblemer - bl.a. klimaforandringer og overfiskeri. Troperne er særligt sårbare over for den foranderlige distribution af fiskearter og kysternes miljømæssige forandringer.
(Foto:Shutterstock)

Annonce:

\ Video

Video, video, video!

Foretrækker du at se historierne udfolde sig i levende billeder? Så tjek vores seneste videoer, eller følg Videnskab.dk på YouTube.

Find flere videoer

\ Podcast

På med hørebøfferne!

Luk øjnene, og lad forskernes viden strømme ind ad øregangen. Her finder du Videnskab.dk's seneste podcasts.

Lyt til flere podcasts