Orme er kendt for at spise lidt af hvert, og for seks år siden udvidede forskerne orme-diæten til også at indeholde hvalknogler efter et fund på næsten 3.000 meter dybt vand.
Nu har man opdaget, at den såkaldte ‘knogleæderorm’, som den efterfølgende blev døbt, er mindst 30 millioner år gammel. For første gang har man nemlig fundet et fossil fyldt med ormehuller.
Det skrive livescience.com.
Lever på havbunden
Den specielle orm lever på havbunden, og den sætter sig på de døde hvaler ved at sende en slags rødder ind i kadaveret. Herefter spirer de næsten ligesom små træer.
Første gang, man identificerede ormen, var i 2004, da et hold forskere tog en prøve fra resterne af en hval på 2.891 meter dybt vand ud for Californiens kyst.
Det nye fossilfund består af et ribben fra en hval og er gjort af forskere fra Christian-Albrechts-Universitetet i Tyskland. Ormehullerne på den ældgamle knogle er kun på en halv millimeter i diameter, og det er konsistent med det tidligere fund.
For at være helt sikre på at der er tale om ‘knogleæderormen’, sammenlignede forskerne dog minutiøst hullernes størrelse og form med dem fra 2004.
Fundet er netop blevet offentliggjort i tidsskriftet ‘Proceedings of the National Academy of Sciences’.