Se snefnuggenes utrolige strukturer
En russisk fotograf har gjort det til sin mission at fange snefnuggenes forunderlige verden. Her kan du se en vifte af hans arbejde og blive klogere på det hvide tæppe, der ligger lige uden for dit vindue.

Den russiske fotograf Alexey Kljatov har en passion for at fotografere snefnug helt tæt på, så man kan se deres tydelige krystalstruktur.

Hans mission er mere kunstnerisk, end den er videnskabelig, men vi blev så fascineret af billederne, at vi ikke kunne lade være med at bringe jer 10 af dem.

Selvom hvert enkelt af dem i sit udtryk ser forskellige ud, har vi tidligere her på Videnskab.dk skrevet om, at snefnug - ihvertfald i teorien - godt kan være helt ens.

Du kan dykke dybere ned Alexey Kljatovs arbejde på hans Flickr-profil.

Snefnug fanget med særlig teknik

For at indkapsle essensen af naturens små kunstværker bruger Alexey Kljatov en helt særlig teknik. Han tager flere billeder af samme motiv og smelter dem så sammen med en teknik, der kaldes 'averaging'.

De fleste af billederne er taget med en makrolinse, der er gode til at fange detaljer helt tæt på.

En del af fnuggene er fotograferet på et tæppe eller et stykke stof, mens andre er fotograferet på et stykke glas med forskellige belysninger. Hvis du er fotonørd, kan du læse mere om Alexey Kljatovs elaborerede teknik på hans blog.

Videnskab.dk Podcast

Lyt til vores seneste podcasts herunder. Du kan også findes os i din podcast-app under navnet 'Videnskab.dk Podcast'.

Videnskabsbilleder

Se de flotteste forskningsfotos på vores Instagram-profil, og læs om det betagende billede af nordlys taget over Limfjorden her.

Ny video fra Tjek

Tjek er en YouTube-kanal om videnskab henvendt til unge.

Indholdet på kanalen bliver produceret af Videnskab.dk's videojournalister med samme journalistiske arbejdsgange, som bliver anvendt på Videnskab.dk.

Hej! Vi vil gerne fortælle dig lidt om os selv

Nu hvor du er nået helt herned på vores hjemmeside, er det vist på tide, at vi introducerer os.

Vi hedder Videnskab.dk, kom til verden i 2008 og er siden vokset til at blive Danmarks største videnskabsmedie med omkring en million brugere om måneden.

Vores uafhængige redaktion leverer dagligt gratis forskningsnyheder og andet prisvindende indhold, der med solidt afsæt i videnskabens verden forsøger at give dig aha-oplevelser og væbne dig mod misinformation.

Vores journalister fortæller historier om både kultur, astronomi, sundhed, klima, filosofi og al anden god videnskab indimellem - i form af artikler, podcasts, YouTube-videoer og indhold på sociale medier.

Vi stiller meget høje krav til, hvordan vi finder og laver vores historier. Vi har lavet et manifest med gode råd til at finde troværdig information, og vi modtog i 2021 en fornem pris for vores guide til god, kritisk videnskabsjournalistik.

Vores redaktion gør en dyd ud af at få uafhængige forskere til at bedømme betydningen af nye studier, og alle interviewede forskere citat- og faktatjekker vores artikler før publicering.

Hvis du går rundt og undrer dig over stort eller småt, vil vi elske at høre fra dig og forsøge at give dig svar med forskernes hjælp. Send bare dit spørgsmål til vores brevkasse Spørg Videnskaben.

Vi håber, at du vil følge med i forskningens forunderlige opdagelser her på Videnskab.dk.

Få et af vores gratis nyhedsbreve sendt til din indbakke. Du kan også følge os på sociale medier: Facebook, Twitter, Instagram, YouTube eller LinkedIn.

Med venlig hilsen

Videnskab.dk