Se en Coca Cola-dåse blive fuldstændig opløst
Hvad sker der mon, hvis man overhælder en Coca Cola-dåse med henholdsvis syre og base? Det kan du se i videoen her, og samtidig få svar på, hvad der ødelægger dåsen mest.

Har du nogensinde spekuleret over, hvad der ville ske med din Coca Cola-dåse, hvis du hældte syre eller base hen over den? Sikkert ikke, men det har en forskergruppe fra University of Nottingham, og det er der kommet nogle meget underholdende optagelser ud af.

I videoen herover kan du se, om syre eller base gør mest skade på en coladåse - uden at sige for meget, kan vi allerede nu afsløre, at der ikke er meget tilbage af dåsen, når forsøget er slut.

Forskeren, som udfører forsøget, er selv overrasket over resultatet.

Forskerne vandt pris for deres videoer

Forskergruppen vandt i 2011 en pris fra det anerkendte tidsskrift Science for at have lavet årets fedeste undervisningsvideoer.

Science uddeler hvert år prisen SPORE (Science Prize for Online Resources in Education) for at skabe opmærksomhed om de bedste undervisningsmaterialer på nettet.

Ifølge Science modtog de engelske forskere prisen, fordi deres videoer på én gang er frække, underholdende og velfortalte, så alle udenforstående kan følge med.

Videnskab.dk Podcast

Lyt til vores seneste podcast herunder eller via en podcast-app på din smartphone.

Danske corona-tal

Videnskab.dk går i dybden med den seneste corona-forskning. Læs vores artikler i temaet her.

Hver dag opdaterer vi også de seneste tal.

Dyk ned i grafer om udviklingen i antal smittede, indlagte og døde i Danmark og alle andre lande.

Ny video fra Tjek

Tjek er en YouTube-kanal om videnskab, klima og sundhed henvendt til unge.

Indholdet på kanalen bliver produceret af Videnskab.dk's Center for Faglig Formidling med samme journalistiske arbejdsgange, som bliver anvendt på Videnskab.dk.


Ugens videnskabsbillede

Se flere forskningsfotos på Instagram, og læs her om, hvordan forskerne tog billedet af atomerme.